F ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - CROSSING OVER - FilmBoy ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - CROSSING OVER - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - CROSSING OVER


    **********   7/10

    Το Crossing Over είναι η νέα ταινία του Harrison Ford.
     

    Το ‘νέα’ βέβαια είναι σχετικό. Η ταινία ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2007 , πριν ο Ford ασχοληθεί καν με τον Ιντιάνα Τζοουνς , το οποίο έπαιξε στις αιθουσες πέρυσι! Επίσημα δε λέγεται τίποτα , φήμες όμως λένε ότι ασκήθηκαν πιέσεις να μην παιχτεί η ταινία ακόμα για πολιτικούς λόγους.

    Στη ταινία υπάρχουν σπόντες για την Ιρανική κουλτούρα, και την εποχή που η Αμερική βρισκόταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη με το Ιράν, μάλλον δεν ήταν καλή ιδέα να προβληθεί μια ταινία που για πολλούς θα προσέβαλε τους Ιρανούς. Τώρα όμως , με τον Ομπαμα , και ενώ έχουν καλμάρει λίγο τα πράγματα, βγήκε στις αίθουσες της Αμερικης το Φεβρουαριο, αν και σε limited opening.

    Ένα μυστήριο υπάρχει και με τον Sean Penn, που ενώ εμφανίζεται στη ταινία, στο trailer και στα credit δεν υπάρχει πουθενά.

    Update: Το μυστηριο λυθηκε, καθως ο μικρος ρολος του Sean Penn κοπηκε στο μονταζ. Η original διαρκεια της ταινιας ηταν 140 λεπτα και ο σκηνοθετης Wayne Kramer δεν ηθελε να κοψει τιποτα. Ο ιδιος ο Harvey Weinstein ομως τον απειλησε οτι θα πηγαινε κατευθειαν στο DVD αν δεν ελατωνε τη διαρκεια, κι ετσι χαμενος βγηκε ο Sean
    Αυτα απο τη πλευρα του ατζεντη του ηθοποιου, καθως πηγες της εταιρειας λενε οτι ο ιδιος απαιτησε να κοπει, υστερα απο πιεσεις Ιρανο-Αμερικανων που θεωρησαν οτι ο ρολος του θα προκαλουσε.   
     

    Οι Παρανομες Πραξεις ειναι μια σπονδυλωτη ταινια χαρακτηρων και καταστασεων, με κοινο χαρακτηριστικο τους μετανάστες στην Αμερική και τη προσπάθεια τους για πράσινη κάρτα, το Immigration με βρωμικους μπατσους και αλλά τέτοια ωραία.
     

    Μαζί με τον Harrison Ford είναι η Ashley Judd (που χάθηκες αγαπημένη;) ο Ray Liotta, και ο Jim Sturgess.
     

    Update: Η αποδοχη της ταινιας στην Ελλαδα αλλα και σε πολλες χωρες εντονου αντιαμερικανισμου ειναι καταδικασμενη. Δε μπορεις να εκτιμησεις μια ταινια οταν δε κατανοεις τα κινητρα των ρολων. 
    Αν λοιπον, θεωρησετε οτι ειναι μ...ς οσοι θελουν τοσο πολυ να παρουν την Αμερικανικη υπηκοοτητα, τοτε δε θα σας αρεσει. 

    Αν ομως σκεφτειτε χωρις φανατισμο και χωρις ...αριστεριστικες προκαταληψεις, και προσπαθησετε να καταλαβετε γιατι χιλιαδες κοσμος θυσιαζεται για να μπορεσει να εχει ενα καλυτερο μελλον σ'αυτη τη χωρα (και οχι ας πουμε σε αλλες, σε τετοιο βαθμο)τοτε τη ταινια του Wayne Kramer θα την απολαυσετε. 

    Εγω ανηκω στους τελευταιους.  

    Ελληνικη πρεμιερα από την Odeon στις 23 Απριλιου.

    Δειτε το trailer .


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - CROSSING OVER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top