F ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ - QUARANTINE - FilmBoy ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ - QUARANTINE - FilmBoy
  • Latest News

    ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ - QUARANTINE

    **********   8/10

    Το τελευταίο καλό θρίλερ που είδα εδώ και κάποιους μήνες.
     

    Το Quarantine είναι ένα κλειστοφοβικό διαμαντάκι που πέρασε απαρατήρητο από τις ελληνικές αίθουσες στις αρχές Δεκεμβρίου και που έχει κάποια στοιχεία που το κάνουν μοναδικό . 

    Να πω βέβαια ότι πρόκειται για το remake η την αμερικάνικη έκδοση αν προτιμάτε του Ισπανικού «Rec» , που κι αυτό προβλήθηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα και το οποίο δυστυχώς δεν το είδα. 

    Για να μπορέσω να αξιολογήσω το remake θα έπρεπε να έχω δει το original. 
    Νόμος. Αλλά υπόσχομαι να το δω σύντομα.

    Για αρχή, να πούμε ότι δεν έχει Music Credits. Ναι, δεν ακούγεται πουθενά μουσική, ούτε σαν χαλί. 

    Και πώς να έχει, αφού είναι ένα Blair Witch Project σε κτίριο.

    Μια ρεπόρτερ (Jennifer Carpenter, μια καχεκτική μελαχρινή που έπαιξε στο The Exorcism of Emily Rose ως Εμιλυ Ροουζ) κάνει ένα ρεπορταζ-χαβαλε-καμακι σε ένα Πυροσβεστικό Σταθμό στο κέντρο του Λος Άντζελες. Μαζί με τον μαύρο κάμεραμαν , ακολουθούν τους πυροσβέστες μέχρι και στο μπάνιο. Μέχρι που αυτοί καλούνται να σπεύσουν σε ένα κτίριο , όπου μια γιαγιά έχει αναστατώσει τους ενοίκους. Κλειδώνονται μέσα και … αρχίζει ο τρόμος. Ο κάμεραμαν τραβάει τα πάντα, ακόμα κι όταν παλεύει ο ίδιος με μεταλλαγμένους που θέλουν να δαγκώσουν ότι κινείται. (Καλή σκηνή όταν σκοτώνει ένα με τη κάμερα και αυτή γράφει με πιτσιλιές από ..ξέρετε.) Η κοπελιά έχει χεστεί επάνω της , και μαζί της κι εμείς, όχι τόσο από τα ‘ζομπι’ αλλά από το περιβάλλον. Σκοτάδι, πόρτες παντού, και όλα αυτά σε πρώτο πλάνο με τη κάμερα στον ώμο.

    Σκηνοθέτης κάποιος John Erick Dowdle χωρίς τίποτα ιδιαίτερες δουλειές.

    Τέλος πάντων, τη κριτική της ταινίας θα τη δείτε και από άλλους. Τα παρακάτω όμως όχι.
     

    - Η ταινία δεν προβλήθηκε για τους κριτικούς. Όσοι θελανε πήγαν να τη δουν μαζί με το κόσμο στις αίθουσες.
     

    - Προς το τέλος υπάρχει μια μαγνητοταινία που οι πρωταγωνιστές τη βάζουν να παίξει αλλά ακούγεται σε αργές στροφές και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Στο πρωτότυπο , ο ισπανός σκηνοθέτης κατηγορήθηκε γι αυτό ,ότι δηλαδή έβαλε μια ταινία στο τέλος και εξηγούσε τα πάντα, αντί να αφήσει τους θεατές να καταλάβουν μόνοι τους. Έτσι , ετούτος το άφησε σε αργές στροφές. Αλλά αν παίξεις τη ταινία 70% πιο γρήγορα θα ακούσεις κάποιον τύπο να λέει τα εξής.
     

    "It appears the spread will be impossible to contain. November (7th?), something unexpected has happened. Our brothers in the east have come under suspicion..." Δε βγαίνει νόημα βέβαια, αλλά είναι μια τσαχπινιά του σκηνοθέτη.

    Τέλος, είναι ένα πολύ καλό θρίλερ , κλάσεις καλύτερο από το Blair..και πέρα από κάποιες σεναριακες αφέλειες , αξίζει να το δείτε.

    ΥΓ. Δεν ενδείκνυται σε νυχτοφύλακες και θυρωρούς.






    Νεότερη ανάρτηση
    Previous
    This is the last post.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ - QUARANTINE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top