F ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ - DUPLICITY - FilmBoy ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ - DUPLICITY - FilmBoy
  • Latest News

    ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ - DUPLICITY


    **********   4/10

    Μοιάζει να είναι σίγουρο χαρτί για τη Universal η νέα ταινία της, Duplicity που έκανε πρεμιέρα σε Αμερική και Βρετανία το σ/κ που μας πέρασε(20 Μαρτιου).
     

    Πρώτα γιατί επαναφέρει τη Julia Roberts σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά το Mona Lisa Smile το 2003 και γενικά σε αξιοπρεπή ταινία μετά το Closer(2004). Το όνομα της και μόνο εξασφαλίζει στην εταιρεία εισιτήρια, ειδικά από το γυναικείο κοινό στο οποίο η Τζούλια είναι κάτι σαν role-model.
     

    Έπειτα, η επανένωση της Julia με τον Clive Owen μετά το Closer. Οι κριτικές κάνουν λόγο για εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, και δε θα διαφωνήσω καθόλου. Άλλωστε ο Owen χρειαζόταν ένα γρήγορο hit , μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία του The International ακόμα κι αν εκ πρώτης οι ταινίες μοιάζουν, μόνο όμως στα credits. Στη ‘διεθνή’ ταινία του Tom Tykwer, o Owen είναι νευρικός, ανασφαλής και χαμένος, ενώ εδώ θυμίζει Τζεημς Μποντ στη σιγουριά, το χιούμορ και την αποφασιστικότητα.
     

    Τέλος, η σκηνοθεσία και το σενάριο του Tony Gilroy λέγεται ότι είναι πανέξυπνα και πολύ καλύτερα από τη προηγούμενη σκηνοθετική δουλειά του, το Michael Clayton.

    Ο Tony Gilroy είναι ο σεναριογράφος των ταινιών του πράκτορα Μπορν. Η ιστορία πηγαίνει κάποιες φορές μπρος-πίσω (2 years ago, 10 days earlier), γι αυτό θα πρέπει οι καταναλωτές ποπκορν να κάνουν ησυχία, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βγεις από την αίθουσα μόλις τελειώσει η ταινία, και να νομίζεις ότι είδες το remake του Pretty Woman, μαζί με το Mr and Mrs Smith , αφού δε θα έχεις καταλάβει τίποτα.

    Είναι ένα love-story για διανοούμενους, μεταξύ δυο πρακτόρων που εργάζονται για αντίπαλες μεγαλοεταιρειες φαρμάκων. Ένα πολύ έξυπνο φιλμ, καθόλου βίαιο και με πολύ …καλούς τρόπους.

    Η πρεμιέρα έγινε πριν 3-4 μέρες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, αλλά στην Ελλάδα η UIP μάλλον ορθά τη προγραμμάτισε για 16 Απριλίου , ελέω The International.


    Update: Τελικα φαινεται οτι δε περναει η μπογια της Τζουλιας.Με 30 εκ.δολαρια περιπου μετα και την 3η εβδομαδα, μονο απογοητευση μπορει να προσφερε στη Universal. 


    Το φιλμ ειναι πολυ μπερδεμενο, εκνευριστικα εκλεπτισμενο και με ανατροπες καθε 5 λεπτα, σε σημειο που και η Julia Roberts φαινεται να μπερδευεται και να λεει παπαγαλια τις ατακες της. 
    Δεν εχει νοημα να προσπαθεις να καταλαβεις το κολπο και με την επομενη σκηνη να ανατρεπονται τα παντα! Συνεχεια!


    Κριμα για τον Clive Owen που με παει απο τη μια απογοητευση στην αλλη. Ο χαρακτηρας του φαινεται να ειναι ο πιο looser κατασκοπος που υπαρχει. Τον παιζουν ολοι κι αυτος ολο περιφερεται στην Ευρωπη, απο ξενοδοχειο σε ξενοδοχειο, για να κανει σεξ. Ειπαμε, χρειαζεται επειγοντως ενα χιτ. Επειγοντως!    


    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ - DUPLICITY Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top