F ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ - THE EDGE OF LOVE - FilmBoy ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ - THE EDGE OF LOVE - FilmBoy
  • Latest News

    ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ - THE EDGE OF LOVE


    **********     5/10

    Η δεύτερη αξιόλογη ταινία που έκανε πρεμιέρα χτες, 27 Μαρτίου στη χώρα μας την οποία και είδα, είναι το Αγάπη Στα Άκρα του Βρετανού John Maybury.

    Η υπόθεση μιλάει για τη ζωή του ποιητή Dylan Thomas (Matthew Rhys) και τη σχέση του με την νυν και την πρώην. Υποτίθεται ότι είναι χαρισματικός ποιητής που χαραμίζεται σε προπαγανδιστικά κείμενα για το εμπόλεμο Λονδίνο.


    Εγώ όμως είδα έναν ρέμπελο χωρίς σπίτι και χωρίς ενδοιασμούς να ζητάει δανεικά από τις γκόμενες του, να κατουράει σε σαλόνια και να καταστρέφει τη ζωή του άντρα της πρώην του. Α, και να πετάει στο άσχετο στιχάκια!
    Άντε πες, αυτό το προσπερνάμε, μιας και η ταινία έχει σαν πρώτο πλάνο τη Βεφα (Keira Knightley), το παιδικό έρωτα του ποιητή, τραγουδίστρια με καταθλιπτικές τάσεις και πάντα καψουρα, η οποία γίνεται κολλητή φίλη (αν και είναι παντού στην ατμόσφαιρα η λεσβιακή διάθεση) με τη γυναίκα του ποιητή Κεητλιν (Sienna Miller). Στο ιδιόμορφο αυτό τρίο έρχεται να μπει και ο κερατάς που πληρώνει (Cillian Murphy), ο άντρας της Βεφα.


    Δε μου άρεσε.
    Καταρχάς έχει αστείο σενάριο. Κανείς δεν εξηγεί τις πράξεις του, πολλά δεν έχουν λογική από αυτά που γίνονται. Και όταν κάτι δε μας βγαίνει, αφήνουμε τον ποιητή να απαγγέλλει άσχετα περί φως, αστέρια, ουρανούς κλπ. Μην ακούω κακίες ότι το σενάριο είναι χάλια γιατί το έχει γράψει η μαμά της Keira, Sharman Macdonald! Δε ντρέπεστε;
    Παρεμπιπτόντως, η μαμά έγραψε το ρόλο της Κεητλιν έχοντας στο μυαλό την κόρη της, αλλά κατάλαβε γρήγορα ότι το φιλέτο ήταν η Βεφα.


    Δεν υπάρχουν ερωτικές σκηνές! Μιλάμε για ερωτικό τρίο, για συζύγους που παίρνουν ολόκληρα τρένα γεμάτα φαντάρους, για ποιητές που πηγαίνουν με ο,τι ναναι, αρκεί να τον κερνάνε μπύρα, και το μόνο που δείχνουμε είναι το καλσόν της Keira! Αίσχος.


    Τα σκηνικά είναι ένα χάος. Μικροί χώροι σκοτεινοί κι ακατάστατοι, και το μόνο που το σώζει λίγο είναι τα όμορφα πλάνα της επαρχίας της Ουαλίας. Και η Keira στο κοντινό της όταν τραγουδάει. (ίσως η πρώτη φορά που δείχνει επιθυμητή και σέξι).


    Η Lindsay Lohan είχε συμφωνηθεί να πάρει το ρόλο της Κεητλιν, αλλά κάπου διαφώνησε και έφυγε. Μας λυπήθηκε ο Θεός!


    Στην Αμερική προβλήθηκε σε 1(!) αίθουσα και για ένα τριήμερο μόνο!
    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ - THE EDGE OF LOVE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top