F ΜΑΡΤΥΡΕΣ - MARTYRS - FilmBoy ΜΑΡΤΥΡΕΣ - MARTYRS - FilmBoy
  • Latest News

    ΜΑΡΤΥΡΕΣ - MARTYRS


    **********   7/10

    Υπάρχουν οι ταινίες θρίλερ. Υπάρχουν οι ταινίες τρόμου. Υπάρχουν τα πολύ σκληρά gore films.Και υπάρχουν και οι Γαλλικές ταινίες τρόμου.

    Το Martyrs του γάλλου Pascal Laugier είναι ένα εξωφρενικά σκληρό φιλμ, που συνοδεύτηκε από ατάκες οι πιο σκληρές εικόνες που έχουν αποτυπωθεί ποτέ σε ταινία’ και που για πρώτη φορά για τέτοιο είδος, πήρε στη Γαλλία απαγόρευση για 16+, ενώ πάντα παίρνουν 18+, λεπτομέρεια που κάθε άλλο παρά μικρή είναι καθώς έτσι πήρε απαγόρευση για τις αίθουσες. Τελικά, μετά από νέα ακρόαση αυτό άλλαξε.

    Παρόμοιες εικόνες έχουμε ξαναδεί στο Γαλλικό σινεμά τρόμου (……ίσως). Οι άνθρωποι το παρακάνουν και το έχουμε καταλάβει (Frontiere’sCalvaire). Αυτό που κάνει το Martyrs να ξεχωρίζει είναι ότι όλα αυτά που απεικονίζει ίσως συμβαίνουν γύρω μας. Η θα μπορούσαν να συμβούν. Δε μιλάμε για βασανιστήρια ενός τρελού, χωρίς αιτία, άρρωστα σαδιστικά κόλπα για να ανακατέψουμε τα στομάχια των θεατών, αλλά για ωμή βία, υπερβολική ίσως αλλά καθόλου επιτηδευμένη και με ένα σεναριακο τέλος που σου προκαλεί εξίσου σοκ.

    Για να καταλάβετε, μπροστά του, το Hostel είναι για τα μεσημέρια της TV με διακοπές για διαφημίσεις του Mazoo and the zoo!

    Η υπόθεση μιλάει για ένα κορίτσι (Mylene Jampanoi) που έμεινε αλυσοδεμένο σε ένα υπόγειο και βασανίστηκε από κάποιους. Με τη βοήθεια μιας φίλης της (Morjana Alaoui) μαθαίνει τα ποιος και γιατί μετά από χρόνια, κι εκδικείται.

    Αυτά στο πρώτο τέταρτο. Γιατί μετά, αρχίζει ο πραγματικός τρόμος, που βρίσκεται παντού στην ατμόσφαιρα και όχι μόνο στις εικόνες που παρακολουθείς αποσβολωμένος. Και αφού έχεις κάνει όλες τις γκριμάτσες που ξέρεις από το τρόμο και την αποστροφή, το τελευταίο μισάωρο έρχεται να τυλίξει το όλο πακέτο με ένα απάνθρωπο αλλά και τόσο ανθρωπίνως δυνατό τέλος, κάτι που τρομάζει περισσότερο.

    Ντρέπομαι λίγο να το πω αλλά μου άρεσε. Μόλις τελειώνει και πέφτουν οι τίτλοι με τα ρετρό βιντεακια 16mm των δυο κοριτσιών, τότε αρχίζεις και καταλαβαίνεις τι παρακολούθησες. Όχι μια ταινία τρόμου, αλλά μια διατριβή για το πόσο άρρωστο μπορεί να γίνει το ανθρώπινο μυαλό.

    Μην περιμένετε διανομή στις αίθουσες. Κάπου είδα για 19 Μάρτη αλλά αμφιβάλω πολύ αν κάποια αίθουσα την προβάλει, μολονότι η ΣΠΕΝΤΖΟΣ έχει προλάβει και την αγόρασε, μάλλον όμως για dvd. 
    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΜΑΡΤΥΡΕΣ - MARTYRS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top