F ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ - BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS - FilmBoy ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ - BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ - BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS

    **********   7/10 

    Τελικά ο Γαλλικός κινηματογράφος πάει να με εκπλήξει φέτος. Δεν πίστευα να δω κάτι άλλο από θρίλερ από τη χώρα του Σαρκοζι αλλά η κωμωδία Είναι Τρελοί Αυτοί Οι Βόρειοι φαίνεται να είναι πολύ καλή (εκτός από τους λόγους εντοπιοτητας που έχω για να τη δω, λόγω Βορά).


    Ο Γάλλος Λαζόπουλος Dany Boon σκηνοθετεί, γράφει και πρωταγωνιστεί μια έξυπνη κωμωδία στα χνάρια του Λουι Ντε Φινες με κεντρικό θέμα τη προκατάληψη προς τους ανθρώπους του Βορά, το κλίμα, τη προφορά και την άξεστη συμπεριφορά τους. Φυσικά και δεν ισχύουν όλα αυτά (εκτός από τη προφορά) και ο Boon το δείχνει, όντας περήφανος Βόρειος και ο ίδιος.


    Ένας ταχυδρόμος (Kad Merad) παίρνει δυσμενή μετάθεση σε μια μικρή πόλη στον αφιλόξενο Βορά, το Nord. Η γυναίκα του (Zoë Felix) είναι καταθλιπτική και δε συζητάει καν το ενδεχόμενο να πάει μαζί του. Μόνος λοιπόν, βρίσκει εκεί έναν βοηθό-ψυχούλα (Dany Boon) και με τη βοήθεια του ανακαλύπτει τα αντίθετα από αυτά που περίμενε. Ουσιαστικά είναι υπέροχη η πόλη, φιλόξενοι κι ευγενικοί οι άνθρωποι, κι ας μην καταλαβαίνει τι λένε πολλές φορές λόγω μιας παράξενης διαλέκτου. Κερδίζοντας όμως την εκτίμηση από τη γυναίκα του, δεν της λέει ότι όλα είναι καλά, αλλά παρουσιάζει μια τρομερή εικόνα, με απολίτιστους κατοίκους και διαμονή-εφιάλτη. Όταν εκείνη αποφασίζει να τον επισκεφτεί, πρέπει εκείνος να τους κάνει όλους να φέρονται άσχημα.


    H επιτυχια της ταινιας στις αιθουσες εκτος Γαλλιας ειναι εξαρτημενη απο τη μεταφραση και αποδοση των υποτιτλων, καθως πολλα αστεια εχουν σχεση με την προφορα των Βορειων Γαλλων.   


    Προκαλώντας την απορία των αμερικανικών μέσων, η ταινία είναι η απόλυτη επιτυχία στη Γαλλία με 20 εκατ. θεατές και 200 εκ. ευρω εισπράξεις, πλησιάζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού. Προβλήθηκε πέρσι το Φεβρουάριο εκεί και πριν λίγες μέρες στο Γαλλόφωνο φεστιβάλ στην Αθήνα
    Επίσημη ελληνική πρεμιέρα στις 16 Απριλίου από την Audio Visual Enterprises

    Update:Το οτι βρισκεσαι με ενα χαμογελο σε ολη τη διαρκεια της ταινιας ειναι καλο. Το οτι ειναι λιγα τα κορυφαια αστεια που πεφτεις απο τη καρεκλα σου, κι αυτο μαλλον στα θετικα περναει μιας και στο τελευταιο μισαωρο καταλαβαινεις οτι βλεπεις μια ταινια-υμνο στον παρεξηγημενο Βορρα της Γαλλιας, κι ετσι δε χρειαζονται περισσοτερα. Ο Danny Boon προσπαθει να περασει 'πατριωτικα' μηνυματα ως Βορειος και ο ιδιος ("Στο Βορρα, κλαις παντα 2 φορες. Οταν ερχεσαι και οταν πρεπει να φυγεις") αν και τρεχει λιγο στο τελος.

     

    Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ξεκιναει τη ταινια με πολυ γελιο αλλα οσο περναει η ωρα το γελιο γινεται ολο και λιγοτερο, κατι αναντιστοιχο για μια κωμωδια.
    Αυτο που μενει παντως ειναι μια ευχαριστη διαθεση και να ειστε σιγουροι οτι θα φυγετε απο την αιθουσα χαμογελωντας.

    Δείτε το trailer.      






    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ - BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top