F DYING BREED - (AFTERDARK HORRORFEST 3) - FilmBoy DYING BREED - (AFTERDARK HORRORFEST 3) - FilmBoy
  • Latest News

    DYING BREED - (AFTERDARK HORRORFEST 3)

    **********   5/10
    Δυο τοπικοί θρύλοι του νησιού της Τασμανιας στην μακρινή Αυστραλία γίνονται το θέμα μιας ταινίας που στις λεπτομέρειες χάνει το έκτο αστεράκι.

    Ο Τίγρης της Τασμανιας που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια, και πιστεύεται ότι ζει ακόμα στα δάση αυτού του δύσβατου και παράξενου νησιού, (αλλά στη ταινία λειτουργεί ως background) και ο Alexander Pearce , ένας Ιρλανδός κατάδικος που δραπέτευσε από τις φυλακές της Τασμανιας μαζί με 8 άλλους. Όταν πιάστηκε το 1824, βρέθηκαν στις τσέπες του ανθρώπινες σάρκες και φυσικά κανένα άλλο ίχνος από τους υπόλοιπους. Κρεμάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες με τη ταμπέλα του Κανίβαλου.

    Στη ταινία μας τώρα, όπου μια νεαρή ζωολόγος (Mirrah Foulkes) μαζί με το φίλο και καψουρη μαζί της (Leigh Whannell, τον θυμάστε σίγουρα από τα Saw) έρχονται να βρουν την Τίγρη, την οποία η νεκρή πια αδερφή της ζωολόγου είχε στοιχεία ότι υπάρχει. Ψάχνοντας συγχρόνως και την εξιλέωση της, ζητούν τη βοήθεια ενός παλιού φίλου, έναν θερμοκέφαλο νταή (Nathan Phillips) ο οποίος φέρνει και τη γκόμενα του (Melanie Vallejo), μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί το κλισέ κουαρτέτο των δυο εντελώς διαφορετικών ζευγαριών που πάνε μέσα στο δάσος για να βρουν τραγικό θάνατο.

    Μέσα στο καταπράσινο δάσος βρίσκουν παράξενους τύπους (μου θύμισε έντονα το γαλλικό Calvaire) με κανιβαλιστικες διαθέσεις και τελικά από θύτες γίνονται θηράματα σε ένα κυνηγητό πολύ καλά σκηνοθετημένο, με γκρεμούς, τούνελ και αρκουδοπαγιδες, με ένταση και όμορφα πλάνα, και ένα τέλος κομπο-στο-στομαχι. Ατμοσφαιρικά ήταν όσο βαρύ έπρεπε για να τρομάζεις αλλά να μπορείς να παρακολουθείς κιόλας.

    Στα αρνητικά του το ότι χρειαζόταν λίγο δράση παραπάνω.
    Αξιοπρεπέστατες ερμηνείες αλλά κλισαρισμενοι χαρακτήρες. Ο σοβαρός-δειλός, η γεμάτη ενοχές φυσιολάτρης, ο νταής-μαλ...ς τυπας και η γκόμενα με το απαραίτητο γυμνό. Πόσες χιλιάδες φορές τους έχουμε δει;
    Τέλος, άσκοπες χαζές ατάκες. Εντάξει, κάντε χαβαλέ αλλά με μέτρο.      

    Είναι πάντως σίγουρα ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον σκηνοθέτη Jody Dowyer που κάνει ουσιαστικά πρεμιέρα στην αγορά της Αμερικής. Και όσο το σκέφτομαι, μάλλον η βαθμολογία μου το αδικεί λίγο. Ίσως φταίει το ότι στο ξεκίνημα έκανα σκέψεις για ... 3αρια και 4ρια αλλά όσο πέρναγε η ώρα ανέβαινα. 

    Δειτε το trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: DYING BREED - (AFTERDARK HORRORFEST 3) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top