F Review: Και Μόνο την Αλήθεια - Nothing But the Truth - FilmBoy Review: Και Μόνο την Αλήθεια - Nothing But the Truth - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Και Μόνο την Αλήθεια - Nothing But the Truth


    **********    7/10

    Όταν φτιάχνεις μια ταινία που εξυμνεί ηθικές και ανθρώπινες αξίες είναι δύσκολο να αποφύγεις επικούς μονολόγους και φανφαρολογηματα. 

    Ο Rob Lurie το καταφέρνει, γι’αυτο και το Nothing But The Truth είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, που περιέργως δεν έφτασε στις αίθουσες παρά μόνο για ένα τριήμερο σε πολύ limited release.

    Το ίδιο σημαντικό για τέτοια σενάρια είναι να βρεις στο πρωταγωνιστή σου μια δυνατή ερμηνεία και αυτό το έκανε με το παραπάνω η Kate Beckinsale, που έδειξε ότι όταν δεν ασχολείται με παραγωγές τύπου Underworld είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.

    Ο ρόλος της ρεπόρτερ που διαφυλάττει την πηγή της για ένα άρθρο στο οποίο αποκαλύπτει μια πράκτορα της CIA με οποιοδήποτε κόστος, είναι από αυτούς που αναδεικνύουν η χαντακώνουν μια ταινία. 

    Και ίσως μιλάγαμε για υποψηφιότητα αν η ταινία είχε βρει το δρόμο για τις αίθουσες.

    Μαζί της ο Matt Dillon στο ρόλο του αντιπαθητικού εισαγγελέα (όσο σοβαρός χρειάζεται), ο Alan Alda ως δικηγόρος-φίρμα της Kate (που όσο κι αν είναι πολύ καλός ηθοποιός και όσο κι αν άλλοι λένε καλά λόγια, έμενα εδώ κάτι μου έλειπε),η Angela Bassett ως εκδότρια της εφημερίδας και ο David Schwimmer (Τα Φιλαράκια) ως καθόλου υποστηρικτικος σύζυγος.

    Κι αν σας θυμίζει κάτι το στόρι είναι γιατί πριν κάνα δυο χρόνια παρόμοια υπόθεση απασχόλησε τους Αμερικανούς, κάτι που ώθησε τη παραγωγή να διευκρινίσει από τη πρώτη σκηνή ότι καμιά ομοιότητα δεν υπάρχει με καταστάσεις και ονόματα. 

    Δεν παίζουν μ’αυτα τα πράγματα!

    Αυτό πάντως που πρέπει να προσέξουν εκεί στο Αμέρικα είναι οι ανιχνευτές ψεύδους.
     

    Υπάρχει μια σκηνή όπου η πράκτορας περνάει από τεστ αλήθειας για να εξακριβωθεί αν διέρρευσε τη ταυτότητα της.
     

    Ο σκηνοθέτης Rob Lurie έφερε αληθινό πολυγράφο και πραγματικό ειδικό χειριστή. 

    Ρώτησαν λοιπόν την ηθοποιό Vera Farmiga που υποδυόταν την πράκτορα, αν τη λένε Ερικα Βαν Ντορεν και αν δουλεύει στη CIA.
     

    Μόλις τελείωσε το γύρισμα είδαν έκπληκτοι ότι ο πολυγράφος έλεγε ότι η ηθοποιός έλεγε την αλήθεια!! 

    Τέλος, αν υπήρξε κάποια αμφιβολία ως προς την καθαρότητα των κινήτρων της ρεπόρτερ, μιας και κερδίζει υποψηφιότητα για Πουλιντζερ όσο είναι στη φυλακή, ο Lurie (ο οποίος έχει παράδοση σε δυνατούς γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως το The Contender-Η Αντιπρόεδρος του 2001) μας επιφυλάσσει ένα τέλος-έκπληξη που απενοχοποιει πλήρως την ηρωίδα του.

    Πολύ καλή ταινία, χωρίς σεναριακές υπερβολές και με μια έξοχη Kate Beckinsale.

    Πολυ ευχαριστη εκπληξη απο την Audio Visual, που εστω κι αργα αποφασισε να το προβαλει στην Ελλαδα στις 24 Σεπτεμβριου. 

    Δείτε το trailer.    


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Και Μόνο την Αλήθεια - Nothing But the Truth Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top