F Χ-ΜΕΝ Η ΑΡΧΗ: ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ - X-MEN ORIGINS: WOLVERINE - FilmBoy Χ-ΜΕΝ Η ΑΡΧΗ: ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ - X-MEN ORIGINS: WOLVERINE - FilmBoy
  • Latest News

    Χ-ΜΕΝ Η ΑΡΧΗ: ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ - X-MEN ORIGINS: WOLVERINE

    **********   7/10

    Η πιο αναμενωμενη ταινια της χρονιας κανει παγκοσμια πρεμιερα στις 29 Απριλιου αλλα ο ντορος που γινεται μαλλον δε θα αρεσει στη Fox και στον ιδιο τον Hugh Jackman.  

    Αυτο γιατι πριν δυο μηνες κυκλοφορησε στο διαδικτυο ενα workprint της ταινιας το οποιο την πρωτη κιολας μερα το κατεβασαν 100.000 ανθρωποι!  Η κοπια δεν ειναι η τελικη αφου λειπουν τραγουδια και πολλα εφφε (βλεπεις πρασινο background σε καποιες σκηνες). Μαλιστα, ο επικεφαλης της Fox, Tom Rothman ειπε σε συνεντευξη του οτι το παρανομο υλικο που κυκλοφορησε εχει διαρκεια 10 λεπτων λιγοτερο απο το κανονικο (κατι που ειναι μαλλον ψεματα καθως η διαρκεια ταιριαζει με το κανονικο) και οτι του λειπουν κρισιμες σκηνες. 

    Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο, αλλα η ανυπομονησια για το 4ο μερος του X-Men ηταν τοσο μεγαλη που ξεπερασε καθε προηγουμενο. Μαλιστα, ενας κριτικος που συνεργαζοταν χρονια με την 20th Century Fox, εγραψε κριτικη παραδεχομενος οτι κατεβασε τη ταινια απο το ιντερνετ! Φυσικα απολυθηκε, μολονοτι οι κριτικες του ηταν διθυραμβικες. 

    Οπως φαινεται κι απο το τιτλο, η ιστορια μας παει στην αρχη της δημιουργιας των X-Men και ειδικα του Wolverine, στη δεκαετια του 70. Ο Hugh Jackman (πρωταγωνιστης και παραγωγος) μας λεει οτι θα δουμε κατι που ξεπερναει τις προσδοκιες μας (μπα), σκηνες δρασης που κοβουν την ανασα, αλλα και εμφαση στο συναισθημα και το ερωτικο στοιχειο. Ο ιδιος μαλιστα, γινεται ο πρωτος ηθοποιος που ενσαρκωνει σε 4 διαδοχικες παραγωγες εναν κομικ σουπερ ηρωα, μετα τον Christopher Reeve σαν Superman.


    Σκηνοθετει ο νοτιοαφρικανος Gavin Hood (Οσκαρ ξενογλωσσης ταινιας το 2005 με το Tsotsi) ο οποιος ειναι και προσωπικη επιλογη του Jackman.  Ο ιδιος πλαισιωνεται απο τους Liev Schreiber και Ryan Reynolds, τους οποιους εχω μεγαλη περιεργεια να τους δω σαν υπερηρωες, και την Lynn Collins


    Update: Στην αρχη ειχα ενα προβλημα με το σεναριο αλλα μου λυθηκαν οι αποριες αργοτερα. 
    Πολυ πιο ανθρωπινο απο τα προηγουμενα X-Men, κατι που λειτουργει θετικα σε καποιον που δε τρελαθηκε με αυτα. Εχει καποια εφε που ειναι οντως εντυπωσιακα αν και λιγα και μου αρεσε η συνδεση στο τελος με τα ...επομενα. Πολυ καλη και η ιδεα να εχει καποιος μεταλλαγμενος πολλες δυναμεις μαζι.


    Γενικα μια καλη περιπετεια που αξιζει να τη δειτε και αν δεν ειχε καποιες υπερβολες στη τελικη αναμετρηση θα επαιρνε μεγαλυτερη βαθμολογια. Αλλα αυτες ειναι αναποφεκτες, οταν παλευουν 3 μεταλλαγμενοι, σχεδον ατρωτοι, επανω σε ενα γιγαντιαιο φουγαρο!
     

    Δειτε το trailer.     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Χ-ΜΕΝ Η ΑΡΧΗ: ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ - X-MEN ORIGINS: WOLVERINE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top