F ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - FRANKLYN - FilmBoy ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - FRANKLYN - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - FRANKLYN


    **********   3/10

    Το παραμύθι του νεοεμφανιζόμενου Βρετανου Gerald McMorrow (σενάριο και σκηνοθεσία) είναι αρκετά ενδιαφέρον, μέχρι τα πρώτα 10 λεπτά. Μετά, απλά περιμένεις μήπως σε εκπλήξει ευχάριστα στη πορεία, αλλά μένεις με την ελπίδα.


     Δυο παράλληλοι κόσμοι, ένας στο σύγχρονο Λονδίνο και ένας σε μια φουτουριστική σκοτεινή πόλη, τη Meanwhile City, και δυο ξεχωριστές ιστορίες που όπως υποπτεύεσαι στο τέλος, γίνονται μια. Το υποπτεύεσαι γιατί δεν είσαι και σίγουρος...


    Κι αυτό γιατί μόνο ο ρόλος του Ryan Filippe φαίνεται να έχει ένα κάποιο νόημα και στις δυο. Οι υπόλοιποι ρόλοι μένουν άσκοποι και τελικά, δε βγάζουν νόημα.


    Στο μακρινό δυσοίωνο μέλλον, σε μια πόλη που ο νόμος είναι το Ιερατείο και οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να πιστεύουν κάπου, όσο χαζό κι αν είναι αυτό (κάποιοι ανήκουν στους ‘Μανικιουρίστες’ !!) ένας άθεος μασκοφορος εκδικητής (Ryan Phillippe) φυλακίζεται όταν προσπαθεί να σκοτώσει τον αρχηγό μιας αίρεσης. Το γιατί το μαθαίνουμε στα γρήγορα. Σκότωσε, λέει, ένα κορίτσι που υποτίθεται θα φύλαγε ο ήρωας μας. (Γιατί, πως, και ποιο είναι αυτό το κορίτσι μη ρωτάτε, κανείς δε ξέρει!) Οι ίδιοι που τον φυλάκισαν, τον αφήνουν ελεύθερο για να...πιάσει αυτόν που κυνήγαγε! (;)


    Στο σήμερα, βλέπουμε σκόρπιους χαρακτήρες χωρίς νόημα. Μια καλλιτέχνιδα (;)με τάσεις αυτοκτονίας (Eva Green, το κορίτσι του James Bond), έναν έφηβο που βλέπει παλιές συμμαθήτριες που δεν υπάρχουν (Sam Riley), έναν πατέρα που ψάχνει το γιο του (Bernard Hill, ο καπετάνιος του Τιτανικού).
    Όλοι αυτοί, μαζί με τον μασκοφορο, υποτίθεται ότι συνδέονται στη τελευταία σκηνή.


    Αργό, με πολλά κενά, με άσκοπους ρόλους (κάποιος σημειώνει συνεχώς στο σημειωματάριο του :’Amelia #3’ και μετά #4 και μετά #5 κλπ χωρίς εξήγηση)και τελικά χωρίς κάποιο συμπέρασμα. Η ιστορία της πόλης έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά μοιάζει να μένει μισή, καθώς το τέλος γίνεται στο τώρα.


    Ίσως στο ντεμπούτο του ο Gerald McMorrow ήθελε να δείξει υπερβολικά πολλά, και τελικά κατάφερε το αντίθετο.


    Ελληνική πρεμιέρα αυτή τη Πέμπτη 7 Μαΐου.


    Δείτε το trailer.    
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - FRANKLYN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top