F ILLUMINATI: ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ - ANGELS AND DEMONS - FilmBoy ILLUMINATI: ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ - ANGELS AND DEMONS - FilmBoy
  • Latest News

    ILLUMINATI: ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ - ANGELS AND DEMONS

    **********   7/10

    Το βιβλίο του Dan Brown που γράφτηκε πριν το The Da Vinci Code, το Χολυγουντ αποφάσισε να το κάνει sequel και ο πολύς Ron Howard (Όσκαρ για το A Beautiful Mind και υποψηφιοτητα για το Frost/Nixon) ανέλαβε μια φαινομενικά εύκολη γι’αυτόν δουλειά.

    Έλα όμως που μετά το χαμό που προκλήθηκε από τη πρώτη ταινία, το Βατικανό έκανε ότι μπορούσε για να δυσκολέψει το έργο του, μπλοκάροντας όπου μπορούσε τις άδειες της παραγωγής.

    Το μόνο που κατάφερε βέβαια ήταν να την ακριβύνει, μιας και χρειάστηκε να φτιάξουνε μια ρεπλίκα της St. Peter Square της Ρώμης και ένα virtual tour στους χώρους του Βατικανό για τις ανάγκες των γυρισμάτων, και φυσικά να μην πλησιάσουν ούτε από κοντά σε οτιδήποτε το Βατικανό θεωρούσε δικό του.   

    Αδίκως όμως γιατί αυτή τη φορά το στόρι δεν προκαλεί ούτε τον πιο φανατικό, αντιθέτως ίσως μοιάζει και με εξομολόγηση για τις ...‘αμαρτίες’ της προηγούμενης ταινίας.

    Ο ερευνητής Λανγκτον (Tom Hanks) βρίσκει σημάδια αναβίωσης μιας μυστικής θρησκευτικής οργάνωσης, των Illuminati, σε μια δολοφονία.
    Συγχρόνως στο Βατικανό κι ενώ ο Πάπας έχει πεθάνει, οι 4 υποψήφιοι αντικαταστάτες του απειλούνται από την ίδια  οργάνωση, και ο Λανγκτον ταξιδεύει στη Ρώμη για να λύσει το μυστήριο, με τη βοήθεια της Βετρα, (η Εβραία Ayelet Zurer) μια αινιγματική Ιταλίδα επιστήμονα, έχοντας στη διάθεση τους λίγες μόνο ώρες. 

    Αυτό ακριβώς είναι που κάνει την ταινία εντελώς διαφορετική με τον Κώδικα. Τα στενά χρονικά περιθώρια δημιουργούν μια περιπέτεια δράσης, και όχι το μυστικιστικό θρίλερ μυστηρίου που είδαμε το 2006.
    Λένε ότι της πάει αυτός ο ρυθμός και ότι είναι καλύτερη από τη πρώτη. Μακάρι.

    Παίζουν ακόμη ο Ewan McGregor, του οποίου η ερμηνεία εγκωμιάζεται όπου κι αν κοίταξα,  και ο Stellan Skarsgard.

    Update: Εγω παντως το βρηκα πιο εχθρικο προς το Βατικανο απο το πρωτο! Σε ολη τη διαρκεια της ταινιας ειναι διαχυτη η αισθηση οτι πολυ σωστα πληρωνουν παλιες αμαρτιες, με αποκορυφωμα το φιναλε! Οπως και να'χει, ειναι πολυ καλυτερο απο τους κωδικους του ζωγραφου, με συνεχης δραση και οντως πολυ καλη ερμηνεια απο τον Ewan McGregor


    Δεν ελειψαν βεβαια και οι σκηνες που γελας με τις σεναριακες ευκολιες, με αποκορυφωμα τη σκηνη οπου ο Hanks και η Zurer βρισκονται σε μια σπηλια, οπου θεωρητικα εχει να πατησει ανθρωπος χρονια και ζαμανια, και ο πρωτος λεει στη δευτερη να βρει ενα φακο...και τσουπ! η Zurer σκυβει και βρισκει εναν, με μπαταριες και απ'ολα!


     Σε όλο σχεδόν το κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στις 13 Μαΐου.

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ILLUMINATI: ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ - ANGELS AND DEMONS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top