F ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ - THE INFORMERS - FilmBoy ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ - THE INFORMERS - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ - THE INFORMERS

    **********   5/10

    Η δεκαετία του 80 όπως την θυμάμαι εγώ δεν έχει καμιά σχέση με το πώς φαίνεται στη ταινία του Αυστραλού Gregor Jordan.
    Το The Informers είναι βασισμένο στο βιβλίο του Bret Easton Ellis (βλ. American Psycho) και αναβιώνει την εποχή που μεγαλώσαμε, με ιστορίες κακομαθημένων νέων που κάνουν ότι μπορείτε να φανταστείτε.

    Ένας παραμυθάς ατζέντης του Χολυγουντ, ένας κακομαθημένος ροκ σταρ, ένας γερασμένος παρουσιαστής ειδήσεων, ένας ηδονοβλεψίας θυρωρός και ένας ανήθικος πρώην κατάδικος αποτελούν τους ήρωες 5 διαφορετικών ιστοριών, με φόντο κοπέλες που κάνουν πάρτι όλη μέρα (κάθε μέρα), κάνουν σεξ και παίρνουν ναρκωτικά.

    Όλα αυτά το 1983, οπότε κάνει και την πρώτη εμφάνιση το HIV (οι κοπελίτσες που μετά τα πάρτι αναρωτιούνται τι είναι αυτές οι μελανιές), σε μια εποχή που όπως παρουσιάζεται θα μου έμοιαζε περισσότερο 70’s παρά 80’s.  

    Το cast αποτελείται από βετεράνους όπως ο Billy Bob Thornton, η Kim Basinger και ο Mickey Rourke (πάλι μπροστά μου;) αλλά και η Winona Ryder.

    Μια ειδική αναφορά αξίζει στον Brad Renfro (ο πιτσιρικάς πρωταγωνιστής στο αγαπημένο μου Apt Pupil του Brian Singer) ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση μετά το τέλος των γυρισμάτων. Καθόλου μυαλό για έναν μικρό με ταλέντο που χαράμισε τη ζωή του μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή (μέχρι και για κλοπή σκάφους!)
    Χαρακτηριστικό της ταινίας όμως είναι οι πολύ κακές κριτικές που πήρε στο Sundance.

    Οι ιστορίες λένε, είναι διάσπαρτες χωρίς σύνδεση μεταξύ τους και η ταινία γενικά χωρίς δομή, κενή και κακή

    Στην Αμερική προβλήθηκε μόνο το τριήμερο 24-26 Απριλίου και έκανε 300 χιλ. δολάρια, κάτι που ίσως δεν είναι και τόσο άσχημο, για λίγες αίθουσες και λίγες μέρες.
    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village, αν και δεν ειμαι και πολυ σιγουρος. 

    Update: Το καλο που βρηκα εγω ειναι η πολυ καλη σκηνοθεσια. Ομορφα πλανα, νοσταλγικα αλλα και με suspense, ωραιες εικονες και αψογη φωτογραφια.
    Ενα αλλο καλο ειναι η Amber Heard, η ξανθια απο το All The Boys Love Mandy Lane του 2006 που εδω ειναι απιστευτα ομορφη, η οποια σε ολο το εργο παιζει γυμνη, παρτουζωνεται και ειναι η πρωτη που γνωριζει το HIV αλλα επισης ειναι και η τελευταια πολλη ομορφη σκηνη του φιλμ.  
    Ασχετη με το υπολοιπο κλιμα της ταινιας μου φανηκε η ιστορια της απαγωγης...σαν να επρεπε να χωρεσουμε καπου και το φρικιο Mickey (ουστ!) Rourke. 

    Γενικα μια απαισιοδοξη ταινια, ενα υπερβολικο βλεμμα στον ωχαδερφισμο των 80's, που αν ειχε και κατι να πει στο τελος θα ηταν καλυτερη.   


    Δειτε το trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ - THE INFORMERS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top