F ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - MY LIFE IN RUINS - FilmBoy ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - MY LIFE IN RUINS - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - MY LIFE IN RUINS

    **********   2/10

    Αν το Υπουργείο Πολιτισμού ήθελε να χρηματοδοτήσει ένα διαφημιστικό σποτ που να διαφημίζει τη χώρα μας, θα έκανε κάτι αντίστοιχο με τη νέα ταινία της Ελληνοκαναδεζας με το αστείο όνομα. 


    Τώρα, γιατί κάθε φορά που ακούμε για Χολιγουντιανή παραγωγή με ελληνικές αναφορές, σκεφτόμαστε αμέσως τον τουρισμό και τη διαφήμιση, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήγει ένθετο στα travel guides με τίτλο Visit Greece,  αντί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πραγματικά καλή ταινία, αυτό δεν το καταλαβαίνω. 


    Η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Χολυγουντ Nia Vardalos μετά την ανέλπιστη επιτυχία του My Big Fat Greek Wedding (όπου προτάθηκε για Όσκαρ σεναρίου, μη ξεχνιόμαστε!), αν και αρκετά χρόνια μετά, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία-card postal με συμπρωταγωνιστή τον φιλέλληνα Richard Dreyfuss και τον φιλόδοξο Alexis Georgoulis (εε;...) όπου η ίδια παίζει το ρόλο μιας ...αγαμητης ξεναγού στην Αθήνα και φυσικά ο Greek lover (με μαλλί σα πουλόβερ) θα της μάθει τι εστί βερίκοκο.
    Ελάτε τώρα, που δε ξέρετε ποιος κανει τον greek lover! 


    Ένα μπράβο πάντως αξίζει στη Nia μας, η οποία με τις γνωριμίες της κατάφερε και μάζεψε αξιολογότατους συντελεστές, αφού στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Donald Petrie που έκανε το έπος Miss Congeniality με τη Sandra Bullock αλλά και το συγκλονιστικό How to lose a guy in 10 days, όπως μας λέει και το trailer,  και το σενάριο γράφει ο Mike Reiss (ναι, ναι, αυτός έγραψε το The Simpsons Movie)!


    Πέρα από τη πλάκα όμως, η κοπέλα είναι η μόνη ίσως που ασχολείται σοβαρά.
    Και είναι κρίμα που δεν εκμεταλλευόμαστε πραγματικά καλούς έλληνες σκηνοθέτες για πραγματικά καλές ταινίες, ενώ άλλοι (βλ. Wes Craven) το κάνουν (βλ. Dennis Iliadis).
    Ας είναι τουλάχιστον μια ευκαιρία για τον Αλέξη Γεωργουλη να ανοίξει καμιά πόρτα εκεί κάτω, εκτός από της Vardalos, που έχω την εντύπωση ότι θα ήταν ορθάνοιχτη...


    Στην Αμερική βρήκε διανομή στις 5 του Ιούνη, μετά τη προβολή της στο Tribeca Festival, ενώ από σήμερα 27 Μαΐου προβάλλεται στην Ελλάδα.


    Δείτε το trailer.       
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - MY LIFE IN RUINS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top