F STAR TREK - FilmBoy STAR TREK - FilmBoy
  • Latest News

    STAR TREK

    **********   7/10
    Όσο κι αν πρόκειται για μια σειρά με φανατικούς οπαδούς, εδώ και 50 χρόνια, σίγουρα είναι ρίσκο η αναβίωση ενός franchise που αργοσβήνει με τη πάροδο του χρόνου, και μετά από 10 sequels

    Και ένα τέτοιο ρίσκο, μόνο ένας J.J.Abrams θα μπορούσε να το πάρει.

    Ο σκηνοθέτης του Mision Impossible 3 και παραγωγος-σεναριογραφος-σκηνοθετης πολλών επιτυχημένων σειρών όπως το Lost, The Office, Alias αναλαμβάνει να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον στους φαν αλλά και να κεντρίσει τη περιέργεια σ αυτούς που δεν είχαν και μεγάλο ενδιαφέρον ως τώρα.

    Μια αποστολή που είναι δύσκολη αλλά φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά, έχοντας στο σενάριο τους ανθρώπους που εμπιστεύεται σε όλες τις δουλειές του, Roberto Orci και Alex Kurtzman.

    Χρησιμοποιώντας νέα άφθαρτα πρόσωπα στους κεντρικούς ρόλους, τον Chris Pine σαν Καπταιν Κερκ και τον Zachary Quinto σαν Δρ. Σποκ (ο οποίος πηγαίνει στο ίδιο γυμναστήριο με τον Pine και ήταν αυτός που του πρότεινε να κάνει audition για το ρόλο), πηγαίνει την ιστορία στην πολύ αρχή της, όταν οι δυο τους στρατολογούνται στη σχολή, με κρυφό πόθο το σκάφος Enterprise.

    Μάλιστα, η εναρκτήρια 12λεπτη σκηνή δε σε προδιαθέτει καθόλου για ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

    Τη παράσταση όμως κλέβει ο πολύ scary κακός Eric Bana στο ρόλο του Nero

    Η ταινία στοίχισε 150 εκ. δολάρια  και κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα στις 7 Μαΐου, μια ημερομηνία επιλεγμένη μετά από πολύ σκέψη, μιας και το πρώτο teaser της ταινίας έλεγε για πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου του 2008. 

    Η Paramount όμως δεν ήθελε τον ανταγωνισμό και το έβγαλε λίγο πριν το καλοκαίρι και μετά το Χ-Men Origins:Wolverine.  

    Γενικά οι κριτικές είναι πάρα πολύ καλές και οι προβλέψεις του Box Office κάνουν λόγο για 70 εκ. δολάρια άνοιγμα το σ/κ στην Αμερική. Ίδωμεν.

    Προς το παρόν, δείτε το Trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: STAR TREK Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top