F IMAGINE THAT - FilmBoy IMAGINE THAT - FilmBoy
  • Latest News

    IMAGINE THAT


    **********   6/10  

    Πριν τρεις εβδομάδες έκανε πρεμιέρα στην Αμερική η νέα κωμωδία του Eddie Murphi και αν τηρούσα πιστά το πρόγραμμα που έχω βάλει ώστε να είναι το blog επίκαιρο, θα έπρεπε να την είχα παρουσιάσει αρκετά νωρίτερα.
    Οι μέρες όμως περνούν πολύ γρήγορα τελευταία, και οι εταιρείες διανομείς θυμούνται παραγωγές από τα συρτάρια τους και ...εγώ είμαι μόνος μου.  

    Από τους λίγους ανθρώπους, που σε κάνουν και γελάς χωρίς να πουν τίποτα (άλλος ένας είναι ο Σωτήρης Καλυβατσης!), ο Eddie Murphi κάνει ακόμα και τις ταινίες που δεν βλέπονται να σου αρέσουν, όπως το τελευταίο Meet Dave.

    Πάντως το Imagine That έχει καλές κριτικές και ας μην πήγε καθόλου καλά εισπρακτικά (3 εκατ. δολάρια άνοιγμα και 14 σύνολο σε τρεις εβδομάδες), ίσως λόγω μεγάλου ανταγωνισμού αφού, όπως σας ‘προειδοποίησε’ νωρίς το KostasBlog, ο μήνας ανήκει στις κωμωδίες. 

    Εδώ υποδύεται έναν οικονομικό σύμβουλο, εργασιομανή, που όμως δεν τα πάει και τόσο καλά στη δουλειά του. Είναι χωρισμένος και μέσα σ’όλα, η πρώην γυναίκα του του ‘φορτώνει’ και την κορούλα τους για μια εβδομάδα(η πρωτοεμφανιζόμενη μικρούλα Yara Shahidy, αδελφή του άλλου παιδιού θαύματος Sayeed Shahidy).
    Η μικρή φτιάχνει έναν φανταστικό κόσμο στο μυαλό της, αφού ο μπαμπάς της είναι αφοσιωμένος στα εργασιακά. Αυτός ο κόσμος όμως φαίνεται να δίνει σωστές ...οικονομικές συμβουλές με αποτέλεσμα ο Eddie να έχει επιτυχίες στη δουλειά του και να ζητάει πάντα τις συμβουλές της μικρής.

    Αρκετά πρωτότυπο το σενάριο των Ed Solomon (Men In Black και Charlies Angels) και Chris Matheson, αν εξαιρέσεις το κλισέ ‘χωρισμένος μπαμπάς – κόρη μπελάς’.

    Η σκηνοθεσία είναι του Karey Kirkpatrick που δοκιμάζει για δεύτερη φορά να σκηνοθετήσει. Εντύπωση προκαλεί ότι δε χρησιμοποίησε την ευκολία των εφε ούτε για μια φορά, κι έτσι το μόνο που βλέπουμε είναι τη μικρή να μιλάει μόνη της και να περιγράφει στο μπαμπά της (και σε μας) τι βλέπει. 

    Γενικά, φαίνεται ότι είναι ένα one man show για τον Eddie Murphi, κάτι που προσωπικά με ικανοποιεί αφάνταστα και όπως θα δείτε και στο trailer, μάλλον πρόκειται για μια ελαφριά αλλά πραγματικά αστεία κωμωδία.
    Μαζί του σε μικρότερους ρόλους οι Martin Sheen και Vanessa Williams.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε μετά το καλοκαίρι, στις 17 Σεπτεμβρίου, πολύ σοφά νομίζω. 

    Δείτε το trailer.      

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: IMAGINE THAT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top