F ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ - IN THE ELECTRIC MIST - FilmBoy ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ - IN THE ELECTRIC MIST - FilmBoy
  • Latest News

    ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ - IN THE ELECTRIC MIST


    **********   5/10

    Εραστής της Jazz μουσικής και φυσιολάτρης, ο πολυβραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης Bertrand Tavernier μάλλον διασκέδασε αφάνταστα φτιάχνοντας τη Καταιγίδα στην Ομίχλη.
    Αυτό γιατί τα γυρίσματα είναι σε τοποθεσίες πνιγμένες στο πράσινο του Αμερικάνικου νότου, στη Louisiana μετά τον Katrina, και με φόντο τη μαύρη μουσική που δε χάνει στιγμή να μας εκθειάζει.

    Αυτά τα δυο είναι και ο μοναδικός λόγος για να δούμε τη ταινία, η φωτογραφία και η μουσική. Γιατί κατά τα άλλα πρόκειται για μια μέτρια ιστορία αναζήτησης δολοφόνου, με δραματικές αναφορές στη καταπίεση των μαύρων πριν 40 χρόνια.

    Ένας αστυνομικός από τη Λουιζιανα (Tommy Lee Jones) βρίσκει στους βάλτους ένα σκελετό με αλυσίδες που ανήκει σε μαύρο δραπέτη του ’50. Ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει ποιος κρύβεται πίσω από σειρά δολοφονιών με θύματα νεαρές κοπέλες.
    Στη περιοχή γυρίζεται και μια ταινία, με παραγωγό έναν παλιό γνώριμο του ντετέκτιβ (John Goodman) που χωρίς να ξέρουμε γιατί, δεν έχει καλές σχέσεις μαζί του, και με πρωταγωνιστή έναν γνωστό αστέρα του σινεμά (Peter Sarsgaard) με αυτοκαταστροφικές τάσεις και μέθυσο.
    Μετά από αρκετά ατυχή γεγονότα, κατά τα οποία πολλοί πεθαίνουν άδικα, και όσο ο ήρωας μας βλέπει οράματα με έναν Στρατηγό του εμφυλίου (Levon Helm) που του λέει άσχετα γνωμικά και παροιμίες, το μυστήριο λύνεται.

    Αρκετά δραματοποιημένο, μιας και πρόκειται για βιβλίο του James Lee Burke, με γραφικούς χαρακτήρες (ένας μαύρος ξέρει τα πάντα αλλά μιλάει με γρίφους) και με ένα απογοητευτικό τέλος που αφήνει ανοιχτές διάφορες ερμηνείες, η ταινία αξίζει μόνο για τα δυο πράγματα που είπαμε παραπάνω.

    Είναι τόσο αυστηρή η μεταφορά από το βιβλίο, που όλη η ιστορία επειδή είναι από την οπτική του αστυνομικού, τον βλέπουμε σε ΟΛΑ τα πλάνα της ταινίας! Ούτε ένα δεν υπάρχει χωρίς να παίζει και να ενεργεί ο Tommy Lee Jones.

    Στην Αμερική δε βρήκε διανομή παρά μόνο κατευθείαν σε DVD αλλά στην Ελλάδα θα το δούμε στις 25 Ιουνίου από τη Hollywood Entertainment.

    Δείτε το trailer.     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ - IN THE ELECTRIC MIST Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top