F Η ΠΡΟΤΑΣΗ - THE PROPOSAL - FilmBoy Η ΠΡΟΤΑΣΗ - THE PROPOSAL - FilmBoy
  • Latest News

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ - THE PROPOSAL


    **********   6/10

    Αν Μάιος ήταν ο μήνας των blockbusters, σίγουρα ο Ιούνιος ανήκει στις κωμωδίες αφού τη προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε στην Αμερική άλλη μια, η 4η μέσα σε 20 μέρες.

    Η Πρόταση είναι άλλη μια προσπάθεια της χορογράφου Anne Fletcher να την πάρουμε στα σοβαρά ως σκηνοθέτιδα (μετά από κάποιο Step Up, 3 χρόνια πριν) και νομίζω ότι βαδίζει με σωστά βήματα. Όχι γιατί γύρισε καμιά φοβερή ταινία, αλλά γιατί με τέτοιες απόπειρες αποφεύγει το μεγάλο λάθος.

    Εννοώ ότι μια ρομαντική κομεντί με την Sandra Bullock είναι σίγουρη λύση. Δε χρειάζεται σκηνοθετική μαεστρία, η πρωταγωνίστρια της έχει την πείρα να τη βγάλει από τυχόν κακοτοπιές, συν το ότι τα εισητηριακια της θα τα κάνει.

    Ξεπερνώντας το πολυδιαφημισμένο Year One με το οποίο άνοιξαν μαζί το τριήμερο, έφτασε τα 34 εκ. δολάρια στη πρώτη θέση του box office. Βέβαια, προσωπικά πιστεύω ότι θα πέσει γρήγορα γιατί το word of mouth είναι αμείλικτο, αλλά καμία σημασία δεν έχει.

    Καναδέζα αφεντικό-τρόμος (Sandra Bullock) σε μεγάλη εταιρεία έχει προβλήματα με τη βίζα της. Για να μην την απελάσουν από την Αμερική και χάσει τη δουλειά της, εκβιάζει το βοηθό της (Ryan Reynolds) να την παντρευτεί.
       
    Δε ξέρω αν η Sandra Bullock είναι η ‘βασίλισσα της χαζοκομεντυ’ , όπως άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά σίγουρα δε θα είναι για πολύ. Στο trailer φαίνονται καθαρά τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο της (κλείνει τα 45) και σε αντίθεση με τον συμπρωταγωνιστή της, δεν έχει μέλλον στις ερωτικές κομεντί πλέον.

    Οι κριτικές μιλάνε για επανάληψη στερεότυπων χωρίς κάτι καινούργιο ειδικά στο δεύτερο μισό της, με το σενάριο του πρωτοεμφανιζόμενου Pete Chiarelli να προσφέρει κάποια χαμογελακια και τίποτα παραπάνω.
    Εγώ έχω εμπιστοσύνη όμως στον Ryan Reynolds ο οποίος μου είναι όλο και περισσότερο συμπαθής τελευταία, και νομίζω ότι του ταιριάζουν γάντι τέτοιοι κωμικοί ρόλοι.

    Σχεδόν ταυτόχρονα με την Αμερική, θα το δούμε από την Audio Visual στην Ελλάδα από τις 25 Ιουνίου.

    Δείτε το trailer.      
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η ΠΡΟΤΑΣΗ - THE PROPOSAL Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top