F ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - PUBLIC ENEMIES - FilmBoy ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - PUBLIC ENEMIES - FilmBoy
  • Latest News

    ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - PUBLIC ENEMIES


    **********   7/10

    “I like baseball, movies, good clothes, fast cars and you. What else do you need to know?”

    Αλήθεια, τι άλλο χρειάζεται να ξέρουμε για τον John Dillinger, τον θρυλικό γκάνγκστερ της δεκαετίας του 30 που λήστευε τράπεζες στην Αμερική και έγινε ο αγαπημένος των media αλλά και ο πρώτος που χαρακτηρίστηκε ως Νούμερο 1 Δημόσιος Κίνδυνος από τον νέο τότε αρχηγό του FBI, Edgar Hoover.

    Η νέα ταινία του Michael Mann (υποψήφιος για Oscar το 99 για το The Insider) μοιάζει με το American Gangster αλλά δεν είναι.
    Τεχνικά, φαίνεται σαν ψευτο-ντοκιμαντέρ με σχεδόν ασπρόμαυρη εικόνα αλλά με HD camera.
    Οι πυροβολισμοί ακούγονται σαν πραγματικοί πυροβολισμοί. Κάθε σφαίρα που φεύγει από τα αυτόματα σε ξεκουφαίνει και σε τραντάζει ολόκληρο, σαν να την έφαγες εσύ!

    Όλα αυτά τα γράφει το Total Film στη κριτική του, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε τύχαινε να βρίσκεται στις πόλεις που προβλήθηκε η ταινία, δωρεάν για το κοινό, σε άλλη μια πρωτοτυπία του Mann.
    Μια απάντηση του ήταν ότι ήθελε να δει αντιδράσεις από το κοινό, για τυχόν αλλαγές η κοψίματα.

    Στο πρώτο ρόλο ο Johnny Depp και μαζί του οι Christian Bale ως ο μπάτσος που τον κυνηγάει, Marion Cotillard (Oscar το 2007 για το Ζωή σαν Τριαντάφυλλο) ως η αποδέκτης της παραπάνω ατάκας και αντικείμενο πόθου για τον Johnny, Stephen Dorff, Giovanni Ribisi και Emilie DeRavin (το κορίτσι που είχε τον απεχθέστερο βιασμό που έχω δει επί της οθόνης στο The Hills Have Eyes το 2006).

    Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στη πόλη που έδρασε ο Ντιλινγκερ το Σικάγο, και που τυχαίνει να είναι και η γενέτειρα του Michael Mann. Γι’αυτό και η επίσημη πρεμιέρα έγινε εκεί τη προηγούμενη εβδομάδα.

    Η ταινία στοίχισε περίπου 80 εκατ. δολάρια αλλά δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα.

    Ένα μπράβο αξίζει στην εταιρεία διανομής UIP, η οποία φέρνει στην Ελλάδα το Δημόσιο Κίνδυνο σε ταυτόχρονη πρεμιέρα με την Αμερική, στις 2 Ιουλίου, κι ενώ όλη η υπόλοιπη Ευρώπη θα το δει αργότερα.

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - PUBLIC ENEMIES Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top