F (500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ - (500) DAYS OF SUMMER - FilmBoy (500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ - (500) DAYS OF SUMMER - FilmBoy
  • Latest News

    (500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ - (500) DAYS OF SUMMER


    **********   7/10

    Κάποιες φορές εμφανίζονται νέοι στο χώρο άνθρωποι που χωρίς μεγάλο πορτοφόλι δημιουργούν ταινίες που χαρακτηρίζονται ως ιδιοφυής, εξαίσιες, αξέχαστες. 
    Οι ταινίες αυτές λειτουργούν σαν όχημα για το σκηνοθέτη να τον πάρουν στα σοβαρά αν και τη ταινία του τελικά θα τη δουν πολύ λίγοι θεατές.

    Το (500) Days Of Summer του Marc Webb, με πολλά video clip στο ενεργητικό του αλλά κανένα φιλμ μέχρι τώρα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 
    Με πρωταγωνιστές καλούς αλλά καθόλου ακριβούς ηθοποιούς, και με εισπρακτικές  επιδόσεις blockbuster (αναλογικά, καθώς έκανε ...μόνο 834 χιλιάδες δολάρια άνοιγμα τριήμερου σε ...27 ΜΟΝΟ αίθουσες!) το ντεμπούτο του εξέπληξε θετικά στο φεστιβάλ του Sundance το Γενάρη, και χαρακτηρίστηκε η αντί-ρομαντική κωμωδία του καλοκαιριού.

    Ο Τομ (Joseph Gordon-Levitt) είναι αρχιτέκτονας και πιστεύει στον αληθινό έρωτα. Γνωρίζει τη Σαμερ (Zooey Deschanel, η γλυκύτατη με τα εξωπραγματικά μάτια παρτενέρ του Jim Carrey στο μετριότατο Yes Man) η οποία δε πιστεύει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. 
    Ο Τομ την ερωτεύεται τρελά, σε σημείο που οι δυο φίλοι του (Geoffrey Arend και Matthew Gray Gubler) τον αποκαλούν ‘stalker’ δηλαδή ανώμαλο που έχει εμμονή με τη κοπέλα, και η σχέση τους κρατάει 1μιση χρόνο (500 ημέρες).

    Το σενάριο είναι των Scott Neustadter και Michael H. Weber (Pink Panther 2) και ξεκινά προετοιμάζοντας μας λέγοντας ότι πρόκειται να δούμε την ιστορία μιας αγάπης με καταδικασμένο τέλος.   
    Αν έχετε πρόβλημα με τους αριθμούς ίσως δυσκολευτείτε λίγο, καθώς από την Day 1 πάμε στη Day 300 και μετά από τη Day 11 στη Day 186 αλλά οι πολύ καλές κριτικές λένε ότι αυτό λειτουργεί θετικά.

    Το σίγουρο είναι ότι για τον νεαρό πρωταγωνιστή το φιλμ θα τον οδηγήσει σε περισσότερους πρώτους ρόλους, καθώς όλοι μιλάνε για εξαιρετικές ερμηνείες, μαζί φυσικά με την Zooey Deschanel η οποία επιβεβαιώνει ότι είναι από τις πιο γοητευτικές και ταλαντούχες γυναίκες αυτή τη στιγμή στο Χολλυγουντ (αν και θα ορκιζόμουν ότι φοράει πολύ φαντεζί φακούς επαφής...)

    Έξυπνοι διάλογοι και χιούμορ (-What happens when you fall in love? – You believe in that? – Its love, not Santa Claus!) σε μια ταινία που ευτυχώς θα δούμε στην Ελλάδα, αν και ακόμα δε ξέρω πότε.
    Update: Στις ελληνικες αιθουσες στις 26 Νοεμβριου.



    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: (500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ - (500) DAYS OF SUMMER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top