F ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ - HARRY POTTER AND HALF - FilmBoy ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ - HARRY POTTER AND HALF - FilmBoy
  • Latest News

    ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ - HARRY POTTER AND HALF


    **********   3/10

    Όσοι παρακολουθείτε τα μαθητικά χρόνια του εκκολαπτόμενου μάγου Χαρρυ Ποττερ καιρός να τον δείτε να παίρνει και κανένα απολυτήριο, σιγά σιγά.

    Διανύοντας τον 6ο χρόνο φοίτησης στη Σχολή με τις σκούπες που πετάνε, ο Χαρι περνάει στην εφηβεία, με ο,τι αυτό συνεπάγεται: Ραντεβουδάκια, ορμόνες, γκόμενες αλλά και το καθήκον, καθήκον.

    Μετά από μια εκνευριστική για τους φανς καθυστέρηση, καθώς η ταινία ήταν να βγει στις αίθουσες στα μέσα Νοέμβρη του ’08, η 6η συνέχεια του μικρού μάγου (και αντίστοιχα το 6ο βιβλίο του J.K.Rowling) κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου στην Αμερική σε κανονικές αλλά και IMAX αίθουσες.

    Στη σκηνοθεσία βρίσκεται πάλι ο David Yates όπως και στο προηγούμενο, αλλά μετά από πολύ ψάξιμο από τη Warner είναι η αλήθεια. Πολλοί δεν ήταν διαθέσιμοι, άλλοι προτίμησαν άλλα sequel (ο Guillermo Del Toro, το Hellboy 2) και τελικά έμεινε ο David Yates ο οποίος όμως θα κάνει και τα δυο τελευταία!

    Ναι, καλά ακούσατε, 7 είναι τα βιβλία αλλά θα γίνουν 8 ταινίες, μιας και η ιδέα να κοπεί το τελευταίο βιβλίο σε δυο μέρη είναι επιχειρηματικά έξυπνη αλλά και βολική για το ίδιο το κοινό, αν σκεφτείτε ότι η συγκεκριμένη έχει διάρκεια 2 ώρες και 33 λεπτά. Θα ήταν τρομερά δύσκολο λοιπόν να χωρέσει το τέλος σε ένα φιλμ.

    Στο σενάριο επέστρεψε ο Steve Kloves μετά Βαΐων και κλάδων, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για όλα τα προηγούμενα εκτός του 5ου.    

    Όσον αφορά το cast , αυτό είναι σχεδόν ίδιο κι απαράλλαχτο.
    Φυσικά, στον ρόλο του Χαρι Ποτερ ο Daniel Radcliffe, του οποίου την ενηλικίωση παρακολούθησε όλη η υφήλιος μέσα από τις ταινίες αφού που τώρα έκλεισε ήδη τα 20.  
    Στο ρόλο του καθηγητή Ντουμπλεντορ ο Michael Gambon, η Emma Watson ως Ερμιόνη, η Helena Bonham Karter ως η αιμοδιψής Μπελατριξ, και πολλοί άλλοι.


    Το απόλυτο blockbuster του καλοκαιριού επιτέλους ήρθε και αυτό που μένει πλέον είναι να καταφέρει να κάνει τους φαν να ξεχάσουν τη ταλαιπωρία του προηγούμενου χρόνου (περίμεναν την ημερομηνία εξόδου της ταινίας και αντί γι’αυτό είδαν ένα teaser και άκουσαν τη Warner Bros. να το μεταθέτει για 8 μήνες μετά!).

    Το θέμα φυσικά δεν είναι αν αυτοί (οι φανς) θα πάνε να το δουν, αλλά το word of mouth στον ‘έξω κόσμο’, και είναι αμφίβολο αν λες καλά λόγια για ένα φιλμ που βλέπεις τσαντισμένος...

    ***  Αν σκεφτείτε πάντως ότι όλη η παραγωγή στοίχισε 250 εκατομύρια δολάρια και πως μετά από 5 εβδομάδες έχει μαζέψει 283 στην Αμερική και άλλα 578 στον υπόλοιπο κόσμο, μάλλον δεν τους καίγεται καρφάκι!


    Στην Ελλάδα η Village Films θα μας το δείξει στις 25 Αυγούστου όταν όλοι οι Έλληνες έχουν επιστρέψει από τις παραλίες και τα σχολεία δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Ιδανικό.

    Update: Ισως φταιει το γεγονος οτι δεν εχω δει κανενα αλλο...ισως φταιει το οτι περιμενα κατι διαφορετικο, με περισσοτερη δραση και μεγαλυτερη αυτοτελεια...
    Οπως και να'χει, το τελευταιο τεταρτο το ειδα ορθιος, μεταξυ κουζινας και σαλονιου!




    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ - HARRY POTTER AND HALF Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top