F ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - IN THE LOOP - FilmBoy ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - IN THE LOOP - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - IN THE LOOP


    **********   8/10

    Αν δεν έχετε πάθει ακόμα overdose από τις κωμωδίες του τελευταίου μήνα, πρέπει να κάνετε ένα κουράγιο ακόμα (ίσως και δυο λόγω του επερχόμενου Adam Sandler).

    Με κριτικές όπως ‘...η καλύτερη κωμωδία που έχω δει εδώ και χρόνια’ και ‘...τόσο αστεία που υποφέρεις από τα γέλια!’ , και με την IFC Films να αρπάζει κυριολεκτικά τη διανομή της ώρες πριν αυτό προβληθεί στο φεστιβάλ του Sundance, πιάνοντας όλους τους άλλους στον ύπνο, το In The Loop είναι το κατάλληλο φιλμ για να ανοίξει το μήνα στις παρουσιάσεις του KostasBlog, πριν τις τρεις Next Month Big Movies που ακολουθούν, και πριν σας χαιρετήσω για ένα δεκαήμερο ξεκούρασης.  

    Βασισμένο στη βραβευμένη σειρά του BBC The Thick Of It, με την ίδια ομάδα πίσω από τις κάμερες (Armando Iannucci στη σκηνοθεσία και Jesse Armstrong και Simon Blackwell στο σενάριο) και με όπλο το αιχμηρό βρετανικό χιούμορ στη πιο εκλεπτυσμένη μορφή του, έχει ένα μοναδικό ψεγάδι, που όμως ίσως καλυφτεί από ένα προσεχτικό υποτιτλισμό.  

    Επειδή ο ρυθμός είναι υπερβολικά γρήγορος και οι ατάκες πέφτουν η μια μετά την άλλη σα καταιγίδα, και επειδή μιλάμε για πολιτική σάτιρα και βαθύ βρετανικό χιούμορ, είναι πιθανό να χρειαστείτε να δείτε τη ταινία 2 φορές για να τα πιάσετε όλα. 

    Η ταινία παρουσιάζει ένα φανταστικό σενάριο για το πως αποφασίστηκε ο πόλεμος στο Ιράκ.
    Από τη μια έχουμε τη Βρετανική κυβέρνηση, με τον Υπουργό που όταν ανοίξει το στόμα του λέει κοτσάνες και όλοι τρέχουν να τις καλύψουν (Tom Hollander), τον αθυρόστομο υπεύθυνο επικοινωνίας του (Peter Capaldi), τον εντελώς ανίδεο πολιτικό του σύμβουλο (Chris Addison) και τη δημοσιογράφο που συνεχώς ρωτάει και ψάχνει (Gina McGee).

    Στην Αμερικάνικη πλευρά έχουμε το πολεμοχαρή Στρατηγό του Πενταγώνου (James Gandolfini) που δίνει μάχη με ένα μέλος του State Department (David Rasche) ο οποίος γράφει μια ένθερμη αντιπολεμική αναφορά, με τη βοήθεια της ημιτρελης βοηθού του (Anna Chlumsky).

    Μέσα σ’ολα αυτά, ένας οργισμένος ψηφοφόρος (Steve Coogan) από την εκλογική περιφέρεια του Βρετανου Υπουργού φωνάζει και μπλέκεται στα πόδια τους γιατί ένας τοίχος είναι έτοιμος να γκρεμιστεί μέσα την αυλή του!

    Τώρα, αν νομίζετε ότι στη πραγματικότητα οι άνθρωποι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις είναι πιο σοβαροί από τους χαρακτήρες της ταινίας, εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

    Όπως μας λέει και το trailer (καμιά δεκαριά φορές!) το φιλμ πήρε καταπληκτικές κριτικές και πήγε πολύ καλά στη Βρετανία, ενώ στην Αμερική σε 8 αίθουσες πρόλαβε και έκανε 200 χιλ. δολάρια.
    Στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει κάποιο νέο, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα ξυπνήσουν, έστω κι αργά.

    Update: Το φιλμ εχει τις καλυτερες ατακες που θα ακουσετε σε κωμωδια! 
    Γρηγορο σε σημειο πανικου, θα γελασετε με τη καρδια σας αλλα δε θα δειτε καθολου την οθονη, μιας και θα διαβαζετε συνεχεια υποτιτλους για να μη χασετε την επομενη ατακα (η βαρια Βρετανικη προφορα δε βοηθαει καθολου τους αγγλοφωνους, οποτε...).

    Αυτο ειναι ενα προβλημα, καθως θα πρεπει να δειτε τη ταινια δυο φορες για να πιασετε ολα τα αστεια.

    Αποθεωση ειναι ο ρολος του υπευθυνου επικοινωνιας και εφιαλτη του Υπουργου, Peter Capaldi, ο οποιος εχει και Οσκαρ σκηνοθεσιας παρακαλω το 1993 με ταινια μικρου μηκους για τον Franc Kafka
    Οι ...χιλιαδες βρισιες που ξεστομιζει σε ολοκληρη τη ταινια σε κανουν να μενεις με το στομα ανοιχτο. Δεν υπαρχει ο τυπος, που λενε και στα μερη μου.   

    Σας παραθετω μια ατακα που θα μεινει στην ιστορια ως η καλυτερη περιγραφη x-large μεγεθους γυναικειου στηθους.
    Η γυναικα ενος συμβουλου μολις εχει μαθει οτι εκεινος την απατησε. Πανω σε μια κριση ζηλιας τον ρωταει ειρωνικα:
    -Ειχε μεγαλα βυζια;
    Εκεινος παραδομενος και τσαντισμενος απαντα:
    -Ε, λοιπον ναι! Ηταν τεραστια! 
     Ηταν τοσο μεγαλα που επιαναν δυο οικοδομικα τετραγωνα! 
     Για την ακριβεια, ειχαν δικο τους ταχυδρομικο κωδικα! 

    Δείτε το trailer εδω αλλα δειτε οπωσδηποτε τη ταινια στις Νυχτες Πρεμιερας. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - IN THE LOOP Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top