F ΤΖΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑ - JULIE AND JULIA - FilmBoy ΤΖΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑ - JULIE AND JULIA - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΖΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑ - JULIE AND JULIA


    **********   6/10
    Όσοι πιστεύετε ότι το Julie & Julia είναι καθαρά γυναικεία ταινία...έχετε δίκιο.

    Για την ακρίβεια είναι η επιτομή της γυναικείας ταινίας, μια και ασχολείται με τη μαγειρική αλλά και την ανάγκη της γυναίκας να νιώσει σημαντική στη δουλειά της.

    Και ποια καλύτερη για να σκηνοθετήσει και να γράψει ένα τέτοιο φιλμ από την 3 φορές υποψήφια για Όσκαρ σεναρίου Nora Efron (Sleepless in Seattle, Youve got Mail, Silkwood).  

    Πρόκειται για δυο διαφορετικές ιστορίες γυναικών σε διαφορετικές εποχές που είναι και οι δυο αληθινά πρόσωπα.  

    Η Julia Child (Meryl Streep) ήταν η πρώτη διδάξασα στο tv-μαγείρεμα στα τέλη του 40 και λίγο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Ζούσε με τον άντρα της (Stanley Tucci) στο Παρίσι και αφού βαρέθηκε τη ζωή της νοικοκυράς και αποζητώντας την εκτίμηση και το νόημα, αποφάσισε να γραφτεί στη διάσημη Γαλλική Σχολή σεφ Le Gordon Bleu

    Μετά την αποφοίτηση της, και μαζί με άλλη μια ‘συνάδελφο’ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «My Life In France», μια συλλογή από τεχνικές και συνταγές γύρω από τη γαλλική κουζίνα.  

    Η Julie Powells (η γλυκούλα Amy Adams, που όταν την είδα με μπικίνι και χωρίς μακιγιάζ μ’απογοητευσε!) από την άλλη, είναι μια νεαρή στο σύγχρονο κόσμο που μισεί τη δουλειά της, μισεί το μέρος όπου ζει, ‘μισεί’ ακόμη και τον άντρα της που είναι τόσο τρυφερός μαζί της.

    Για να γεμίσει την άδεια ζωή της...αποφασίζει να φτιάξει όλες τις συνταγές του τσελεμεντέ της Child μέσα σε ένα χρόνο! 

    Τα αποτελέσματα των προσπαθειών της (κάποιες φορές καταστροφικές για τα νεύρα του φίλου της...μη σας τύχει) τα καταγράφει στο blog της το οποίο παραδόξως έχει απήχηση. 

    Αργότερα αυτό θα γίνει βιβλίο με τίτλο «365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen» .

    Βασισμένο στα δυο αυτά βιβλία, η νέα γυναικοταινια της Nora Efron πήρε καλούτσικες κριτικές συνολικά με ειδική μνεία στην ερμηνεία της Meril Streep, την οποία μάλιστα κάποιοι πολύ αισιόδοξοι θεωρούν ως βέβαιη υποψηφιότητα για τα Όσκαρ!  

    Οι ποιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν ότι η μεγάλη ηθοποιός φαίνεται πανύψηλη στη ταινία. 

    Έγινε τεράστια χρήση τακουνιών, υπερυψωμένων πατωμάτων και πλάνα από ειδικές γωνίες και με ειδικές κάμερες για να φαίνεται έτσι, καθώς η πραγματική Julia Child ήταν 20 πόντους ψηλότερη.  

    Το σίγουρο είναι ότι εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι την ίδια μέρα (7 Αυγούστου) έκαναν πρεμιέρα δυο R-Rated φιλμς, έκανε 20 εκατομύρια δολάρια άνοιγμα τριήμερου, αφού αποτελούσε ιδανική επιλογή για όσους δεν ήθελαν να δουν G.I.Joe πολεμιστές, και ως τώρα έχει μαζέψει 43. 
    Καθόλου άσχημα.  

    Στην Ελλάδα οι φιλόδοξες ...Βεφες θα κάνουν υπομονή ως τις 15 Οκτώβρη όταν η Audio Visual που έχει τη διανομή θα το προβάλει και στη χώρα μας.


    Δείτε το trailer.               

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΖΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑ - JULIE AND JULIA Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top