F ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ - BROKEN EMBRACES - FilmBoy ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ - BROKEN EMBRACES - FilmBoy
  • Latest News

    ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ - BROKEN EMBRACES


    Το να γράψεις preview για ταινία του Pedro Almodovar δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.
    Πόσο μάλλον όταν έχεις 3 νύχτες άυπνος, με τα scriptακια της Java να σε κυνηγάνε σαν πας να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου, σε μια προσπάθεια να κάνω το blog ακόμα καλύτερο.  

    Ειδικά όμως για το Los Abrazos Rotos είμαι βέβαιος ότι δυσκολεύτηκαν και οι πλέον μυημένοι.
    Στο φεστιβάλ του Toronto μάλιστα, είδα τη πρωταγωνίστρια της ταινίας και μούσα του Pedro εδώ και χρόνια, Penelope Cruz, να απαντά αμήχανα στην τυπική ερώτηση ‘Μίλα μας για την υπόθεση’:
    Εμ...είναι δύσκολο να μιλήσω για το στόρι. Βλέπετε, ο ρόλος που υποδύομαι είναι 3 γυναίκες, οπότε...
    Εγώ συμπληρώνω ότι ο έτερος πρωταγωνιστής Lluis Homar είναι 2 άνθρωποι, με δυο ξεχωριστά ονόματα, και ακόμα ότι υπάρχει μια ταινία μέσα στη ταινία!  

    Αν τώρα σκέφτεστε ότι το trailer θα ξεδιαλύνει κάπως τα πράγματα, think again
    Το trailer είναι εξίσου μπερδεμένο, και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι αν δεν υπήρχε το όνομα Pedro Almodovar στα credits, η ταινία δε θα μας απασχολούσε, ούτε εσάς.  

    Σίγουρα δεν είναι από τις μεγάλες ταινίες του Pedro και του Ισπανικού σινεμά, από το οποίο παραμένει ως καλύτερη στιγμή για το KostasBlog το Abre Los Oyos του 1997 του Alejandro Amenabar (που έγινε remake ως Vanilla Sky με τον Tom Cruise.) 

    Δε ξέρω για τη ταινία, που πάντως υμνείται από όλους, σίγουρα όμως είναι από τις καλές ΓΥΜΝΕΣ στιγμές της Penelope Cruz!
    Αν είστε γνήσιοι αναγνώστες αυτού του blog, σίγουρα θα κάνετε ένα κλικ ΕΔΩ για να δείτε τη γυμνή σκηνή-video της Ισπανίδας καθώς και φωτος που επιβεβαιώνουν και τις αποκλειστικές πληροφορίες του KostasBlog για την προσθετική της Πηνελόπης.       



    Η ιστορία στις Ραγισμένες Αγκαλιές μιλάει για έναν άντρα με δυο ονόματα, που απαντάει όμως μόνο στο ένα.
    Πριν 14 χρόνια ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στέρησε από τον σκηνοθέτη Ματεο Μπλανκο την όραση του και τη μεγάλη του αγάπη, Λενα.
    Μόλις συνέρχεται, αποφασίζει ότι ο Μπλανκο έχει πεθάνει, και υιοθετεί το ψευδώνυμο Χαρυ Κεην (όπως λέμε... Hurricane), με το οποίο υπογράφει πλέον τα σενάρια που γράφει, με τη βοήθεια φυσικά της βοηθού του (Blanca Portillo).
    Μια νύχτα, κι ενώ ο τυφλός συγγραφέας συνέρχεται από μια κρίση υπερβολικής δόσης χαπιών, η βοηθός του τον ρωτά για τη μοιραία νύχτα. Κι εκείνος παραδόξως, της λέει την ιστορία. 

    Αφού άνοιξε στη πατρίδα της το Μάρτιο, ‘κατέπληξε’ το κοινό των Καννων παίρνοντας και υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα (κακό σημάδι...), πέρασε και από το Τορόντο και τελικά βρήκε μικρή διανομή στη μεγάλη αγορά της Αμερικής  για κάπου μετά το Νοέμβρη.
    Φυσικά στην Ευρώπη παίζεται ήδη παντού και στην Ελλάδα θα το δούμε από την Odeon στις 8 Οκτωβρίου.

    Δείτε το trailer.            
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ - BROKEN EMBRACES Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top