F ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - LAW ABIDING CITIZEN - FilmBoy ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - LAW ABIDING CITIZEN - FilmBoy
  • Latest News

    ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - LAW ABIDING CITIZEN

    **********   6/10
    Στο Seven του David Fincher υπάρχει μια σκηνή προς το τέλος, όπου οι δυο μπάτσοι έχουν πιάσει τον δολοφόνο και τον οδηγούν στη τοποθεσία της τελικής αποκάλυψης.

    Ο ένας (Morgan Freeman) τον ρωτάει γιατί σκότωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

    Ο τεραστιοτατος Kevin Spacey, όταν μιλάει για το δικηγόρο  απαντάει:

    ...ο δικηγόρος...ένας άνθρωπος που η δουλειά του είναι να λέει ψέματα...που πληρώνεται για να βρίσκει τρόπους να παραπλανεί το δικαστικό σύστημα για να αθωώνει δολοφόνους και  παιδεραστές... ένας άνθρωπος που βγάζει πολλά λεφτά αφήνοντας ελεύθερους έμπορους ναρκωτικών...γιατί αυτό είναι το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ του...!!
    Μη μου ζητάς να λυπηθώ γι’αυτους τους ανθρώπους. 

    Το Χολυγουντ δεν έχει δείξει και μεγάλη διάθεση να ασχοληθεί με τέτοιες ιστορίες (Ο Δικηγόρος Του Διαβόλου είναι μια μεγάλη εξαίρεση), όπου κάποιος δικηγόρος καταστρέφει ζωές.
    Κρίμα γιατί συμβαίνει καθημερινά. 

    Θυμάστε που λέγαμε ότι το Χολυγουντ βρήκε το νέο Bruce Willis στο πρόσωπο του Gerald Butler;

    Η τουλάχιστον ελπίζει να τον βρει, γιατί κανείς δεν ικανοποιήθηκε με τις εισπράξεις του Gamer.

    Εδώ δίνεται άλλη μια ευκαιρία, σε μια έτσι κι αλλιώς πολύ γεμάτη χρονιά για τον Σκοτσέζο ηθοποιό, με μια ταινία καταστροφής στην οποία είναι και παραγωγός. 

    Υποδύεται έναν νομοταγή πολίτη, οικογενειάρχη και με ήρεμη ζωή, όπου εντελώς αδικαιολόγητα γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της γυναίκας του και του μικρού κοριτσιού του από διαρρήκτες, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

    (Περιέργως, οι κλέφτες δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση να βασανίσουν την οικογένεια παρά να κλέψουν κάτι.
    Μάλλον για να καταλάβουμε πόσο κακοί είναι και πόσο τους αξίζει να πεθάνουν.)

    Photo Gallery


    Μια σημαντική λεπτομέρεια: Ο νομοταγής πολίτης δεν είναι ένας απλός οικογενειάρχης, αλλά πρώην μυστικό όπλο της Αμερικανικής κατασκοπίας που χρησιμοποιούταν για να σκοτώσει ‘έξυπνα’ κάθε στόχο σε ολόκληρο το κόσμο!

    Όπως καταλαβαίνετε, εκδικείται και κυνηγάει οποιονδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση του...σε γενικές γραμμές ολόκληρη τη πόλη της Φιλαδέλφεια.
    (χμ...γιατί δεν αρχίζει από το Δικηγορικό Σύλλογο;) 

    Εντάξει, το έχουμε δει πολλές φορές.
    Ο χαρακτήρας του Gerald Butler είναι βγαλμένος από το στόρι δεκάδων ταινιών τρόμου, όπου ο ‘κακός’ εκδικείται συνήθως έφηβους γεμάτους ορμόνες η με άλλα προβλήματα.

    Εδώ κυνηγάει αξιωματούχους δικαστικούς και πολιτικούς (...αν έβαζε και τους δημοσιογράφους μέσα θα ταυτιζόμουν απόλυτα).  

    Η σκηνοθεσία είναι του F.Gary Gray (του πολύ καλού The Negotiator το 1998 και του The Italian Job το 2003) και είναι γεμάτη με εκρήξεις αλλά και παράξενες δολοφονίες.

    Το σενάριο έγραψε ο υπεύθυνος για τη Σφαίρα το 1998, ο Kurt Wimmer.

    Στην Αμερική άνοιξε το περασμένο σ/κ από την Overture με 21 εκατομμύρια δολάρια και στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village στις 29 Οκτωβρίου.

    Δείτε το trailer.        
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - LAW ABIDING CITIZEN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top