F ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ-THE MEN WHO STARE... - FilmBoy ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ-THE MEN WHO STARE... - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ-THE MEN WHO STARE...

    **********   4/10
    Η καινούργια τακτική για τους παραγωγούς εν μέσω κρίσης είναι να ψάχνουν τοποθεσίες εκτός Αμερικής για τα γυρίσματα των ταινιών τους, με σκοπό να αποφύγουν την υψηλή φορολογία και τα μεγάλα κόστη.

    Ένας από τους κύριους χρηματοδότες της μαύρης κωμωδίας The Men Who Stare At Goats, ο  Jean-Luc De Fonti, είπε ότι αποφάσισε να γυρίσει τη μισή ταινία στο Πουέρτο Ρίκο και την άλλη μισή στο Νέο Μεξικό όπου η φορολογία εκεί είναι μικρή.
    Διαβεβαιώνει ότι δε χρειάστηκε να αλλάξει το σενάριο, αλλά η δυσκολία ήταν να πείσει τους ηθοποιούς να πάνε εκεί.  

    Και τι ηθοποιούς! George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey.
    Αλήθεια, τι κωμωδία μπορείς να φτιάξεις με τέτοιο cast!
    Από ο,τι διαβάζω, καλύτερη από αυτήν που έκανε ο συν-σεναριογράφος του George Clooney στο Good Night and Good Luck, Grant Heslov, αλλά και πάλι αρκετά ικανοποιητική. 

    Το σενάριο είναι του Peter Straughan και είναι βασισμένο στο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα και ντοκυμενταριστα Jon Ronson.  

    Ο Μπομπ (Ewan McGregor) είναι ένας νέος, όχι πολύ ξύπνιος, ρεπόρτερ που καλύπτει τον πόλεμο στο Ιράκ και ψάχνει μια ιστορία για να γράψει.
    Στη πόλη του Κουβειτ συναντά τον παράξενο Λυν (George Clooney) ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι επίλεκτο μέλος του ‘Στρατού της Νέας Γης’, μιας ομάδας κατασκόπων με ...μεταφυσικές δυνάμεις, που ονομάζονται Jedi!
    (Η παράξενη σύμπτωση είναι εμφανής. Να μιλάνε για Jedi στον Ewan McGregor...είμαι σίγουρος ότι έπεσε το σχετικό δούλεμα στα γυρίσματα.)


    Photo Gallery


    Με ένα flashback πάμε στα 1972 στο Βιετνάμ, όπου γνωρίζουμε τον Μπιλ (το ...τσίρκο που ονομάζεται Jeff Bridges), τον ιδρυτή αυτής της ομάδας.
    Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει χορούς(!) και άλλα τραγελαφικά με ...ξεκαρδιστικά, όπως βλέπετε και στο trailer, αποτελέσματα.
    Ένας νέος στρατολογημένος, ο Λαρρυ (Kevin Spacey) αμφισβητεί τις δυνάμεις και τις ικανότητες του αρχηγού και καταφέρνει να τον ατιμάσει και να παρει τη θέση του. 

    Ξανά στο τώρα, ο Μπομπ και ο Λυν πιάνονται αιχμάλωτοι στα σύνορα του Ιράκ, κι έπειτα από πολλές περιπέτειες καταλήγουν σε ένα μυστικό στρατόπεδο όπου –μάντεψε ποιος- ο Λαρρυ επιδίδεται σε νέα πειράματα, με βοηθό αυτή τη φορά τον αλκοολικό πλέον Μπιλ!
    Φυσικά όλα καταλήγουν σε ένα ξεκαρδιστικό φινάλε.  

    Ελπίζω να είναι πολύ καλύτερη –και μάλλον είναι- από τη σαχλαμάρα Burn After Reading, γιατί αν όχι μάλλον θα πρέπει ο φίλτατος George να αφήσει ήσυχες τις κωμωδίες.
    Όσο για τον ελληνικό λεξη-προς-λεξη τίτλο...αν και πολλές φορές είχα ενστάσεις για το ότι οι εταιρείες διανομής αλλάζουν ανεπιτυχώς τους πρωτότυπους τίτλους, εδώ θα έπρεπε να το σκεφτούν λίγο καλύτερα.
    Πρέπει να σκεφτούν κι εμάς τους bloggers που έχουμε περιορισμένο χώρο στο τίτλο μας...δε χωράει!  

    Σε ταυτόχρονη πρεμιέρα με την Αμερική, η Spentzos Films θα το φέρει στις ελληνικές αίθουσες από 5 Νοέμβρη.

    Αφου δειτε τις 28 φωτογραφιες απο τη ταινια και τα γυρισματα, και τα 4 wallpapers στη Photo Gallery επανω, δείτε και το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ-THE MEN WHO STARE... Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top