F (UNTITLED) - FilmBoy (UNTITLED) - FilmBoy
  • Latest News

    (UNTITLED)



    Το γεγονός ότι μια ανεξάρτητη ταινία δεν καταφέρνει να προβληθεί στα τοπ φεστιβάλ του Sundance ή το Tribeca, και παρ’ολ’αυτά καταφέρνει και βρίσκει διανομή μέσα από προβολές σε μικρότερα και ανυπόληπτα fests, είναι μεγάλη και σπάνια επιτυχία.
    Από τον Ιούνιο η Samuel Goldwyn Films αγόρασε τα δικαιώματα και η ταινία προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες το περασμένο τριήμερο (23 Οκτωβρίου), αλλά το πρωτο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να του ...δώσει τίτλο. 

    Όσο πρωτότυπος κι αν σας ακούγεται, υπάρχει επικοινωνιακό πρόβλημα όταν μια ταινία λέγεται Untitled.
    Αν ρίξετε μια ματιά στα schedules των νέων ταινιών, και όσο πιο μακριά πάτε, θα δείτε αρκετά φιλμς που έχουν ‘πάρει’ μια πρόχειρη ημερομηνία έξοδου αλλά δεν έχει φιξαριστεί ακόμα ο τίτλος τους, γι’αυτό αναγράφονται ως Untitled.

    Πολύ λογικά λοιπόν, και μέχρι να φτάσουν οι μέρες προβολής της και βγει έστω ένα πόστερ, κανείς δεν πήρε χαμπάρι για τη ...κωμωδία υψηλής τέχνης του Jonathan Parker, ούτε κι εγώ.

    Γυρισμένο στα ψηλομύτικα lofts και γκαλερί του Manhattan, το Untitled είναι μια συλλογή από καρικατούρες τυπικών θαμώνων σε αυτές τις καλλιτεχνικές εκθέσεις όπου ακόμη και το ρέψιμο είναι τέχνη!
    Το σενάριο της Catherine DiNapoli (μαζί με τον Jonathan Parker) σατιρίζει όλο αυτό το κόσμο, αλλά όπως λένε οι γενικά καλές κριτικές, το κάνει με σεβασμό και καθόλου κοροϊδευτικό τρόπο.

    Ένας τύπος που θέλει να λέγεται μουσικός (Adam Goldberg που τον είδαμε πέρυσι στο θρίλερ From Within του Φαίδωνα Παπαμιχαηλ) έχει βάλει όριο στον εαυτό του τα τρία χρόνια για να πετύχει.
    Αυτός και άλλοι δυο έχουν ένα group που θα ταίριαζε απόλυτα στα Παρατράγουδα και καθόλου στο X-Factor.

    Photo Gallery


    Αλάτι στις πληγές του είναι η ...επιτυχία που γνωρίζει ο αδερφός του (Eion Bailey), ένας αναγνωρισμένος ζωγράφος που πουλάει σαν τρελός πίνακες του σε μεγάλα ξενοδοχεία και νοσοκομεία.
    Μέχρι που γνωρίζει την έμπορο ειδών τέχνης, την Μαντελαιν (Marley Shelton που εκτός από θεά, ήταν και η μαμά-γιατρός στο Planet Terror του Quentin Tarrantino αλλά και στο πρόσφατο A Perfect Getaway...και θα είναι και στο KostasBlog αύριο).


    Θα γοητευθεί από τη μουσική του (...) και θα θελήσει να τον κάνει μεγάλο σταρ, αλλά θα πρέπει να κάνει ο,τι του πει.
    Αφού τα φτιάξουν, και αφού παρελαύνουν από μπροστά μας ημιτρελοι ‘καλλιτέχνες’ (όπως ο τύπος που υποδύεται ο Vinnie Jones και που το σπίτι του είναι ο εφιάλτης κάθε ζωόφιλου), κάνει ο,τι μπορεί να ακολουθήσει το σχέδιο της.

    Όπως είπαμε, η ταινία προβλήθηκε σε 3 μόλις αίθουσες πριν πάρει μάλλον το δρόμο για την cable tv και τα dvd.
    Για την Ελλάδα ...ούτε λόγος.  

    Αφού δείτε τις 12 φωτογραφίες της ταινίας στη Photo Gallery επάνω (και πάρετε και μια γεύση από την Marley Shelton), δείτε και το trailer.    

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: (UNTITLED) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top