F ΤΣΙΡΚΟ ΤΕΡΑΤΩΝ: Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΜΠΙΡ - THE VAMPIRE'S ASSISTANT - FilmBoy ΤΣΙΡΚΟ ΤΕΡΑΤΩΝ: Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΜΠΙΡ - THE VAMPIRE'S ASSISTANT - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΣΙΡΚΟ ΤΕΡΑΤΩΝ: Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΜΠΙΡ - THE VAMPIRE'S ASSISTANT



    Για κάποιο λόγο οι βρικόλακες είναι πολύ δημοφιλείς τελευταία στο Χόλιγουντ, ειδικά εκείνοι που ξεπηδούν μέσα από βιβλία.
    Η πιο πρόσφατη μεγάλη ατραξιόν είναι το Cirque du Freak: The Vampires Assistant της Universal που έκανε πρεμιέρα το περασμένο σ/κ στην Αμερική, και το οποίο έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες.

    Βλέπετε, είναι βασισμένο σε μια σειρά 12 βιβλίων του Βρετανου συγγραφέα Darren Shan, και η συγκεκριμένη ταινία καλύπτει τα τρία πρώτα, με τις φήμες να λένε ότι πρόκειται να γίνουν άλλες 3 ταινίες για να καλύψουν ολόκληρη την ιστορία, με τον σκηνοθετη Chris Weitz να έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται για τη δεύτερη!

    Με εξυπνάδες όμως δε θα πετυχουν τιποτα:
    Το φιλμ είναι έτοιμο εδώ κι ένα χρόνο, για να προβληθεί τελικά λιγότερο από ένα μήνα πριν τη πρεμιέρα του παρομοίου θέματος New Moon, και όταν οι φανς του συγκεκριμένου μετράνε αντίστροφα από την ανυπομονησία τους κι έτσι θα πήγαιναν να δουν ο,τιδηποτε θα τους σερβίριζαν ως πρόγευση.
    Λίγοι τσίμπησαν όμως, με άνοιγμα μόλις 6 εκατομύρια δολάρια, κι ενώ το budget υπολογίζεται σε 70! 

    Η σκηνοθεσία είναι του Paul Weitz (αδελφός του Chris) που έχει εμπλακεί στη παραγωγή του American Pie 2, γι’αυτο ίσως ο τόνος της ταινίας είναι λίγο κωμικός.
    Στο σενάριο είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ για το LA Confidential και υποψήφιος για την ταινιαρα Mystic River,  ο Brian Helgeland, που έκανε κι ένα διάλειμμα από τη ποιότητα με το The Taking of Pelham 123.

    Όπως και στο Twilight ο ήρωας είναι έφηβος.
    Ονομάζεται Darren Shan (...ναι, ο συγγραφέας ονόμασε με το όνομα του τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου του!) και τον υποδύεται ο 17χρονος Chris Massoglia.
    Μαζί με τον φίλο του (Josh Hutcherson) ζουν μια ανιαρή ζωή σε μια μικρή πόλη μέχρι που ένα freak show τσίρκο έρχεται να δώσει μια μόνο παράσταση.
    Εκεί γνωρίζουν το βαμπίρ Λαρτεν (John C.Reilly), ετών 220, και χωρίς να το καταλάβουν βρίσκονται στη μέση μιας διαμάχης μεταξύ βαμπιρικων φυλών.    

    Photo Gallery


    Ένα από τα ‘πρέπει’ των ταινιών που προορίζονται για ξεκίνημα ενός franchise είναι ότι πρέπει να αναπτύξεις κάμποσους χαρακτήρες που θα είναι χρήσιμοι στις συνέχειες.
    Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα στη συγκεκριμένη.
    Έτσι, θα δούμε τη Salma Hayek ως μια γυναίκα με μούσια που εξαφανίζονται όποτε το θελήσει, τον Willem Dafoe ως έναν βρικόλακα με μουστάκι και πολλούς άλλους που κυριολεκτικά δεν κάνουν τίποτα, και μόνο η πιτσιρίκα Jessica Carlson ως ‘το κορίτσι-μαϊμού’ έχει λόγο ύπαρξης καθώς παίζει στο απαραίτητο ειδύλλιο.

    Γι’αυτο ίσως οι κριτικές είναι λίγο ...ξινές, για μια ταινία όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αίμα!
    Μια ταινία με βρικόλακες χωρίς ούτε ένα δάγκωμα είναι σαν ένα γουέστερν χωρίς πιστόλια!
    Δε νομίζετε; ...(τι είπα πάλι!)   
      
    Στην Ελλάδα θα τη δούμε, πιθανότατα από την UIP και θα μάθετε το πότε, όταν ανακοινωθεί.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΣΙΡΚΟ ΤΕΡΑΤΩΝ: Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΜΠΙΡ - THE VAMPIRE'S ASSISTANT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top