F ΥΠΟΘΕΣΗ FAREWELL - L'AFFAIRE FAREWELL - FilmBoy ΥΠΟΘΕΣΗ FAREWELL - L'AFFAIRE FAREWELL - FilmBoy
  • Latest News

    ΥΠΟΘΕΣΗ FAREWELL - L'AFFAIRE FAREWELL


    Το 1965, με το πρώτο κατασκοπευτικό φιλμ που βασιζόταν σε μυθιστόρημα του John Le Carre και λεγόταν ‘Ο Κατάσκοπος που Γύρισε Από Το Κρύο’, και με τον Richard Burton στο πρώτο ρόλο, ο κόσμος ανακάλυψε ότι η κατασκοπεία δεν ήταν όπως τη φαντάζονταν. 

    Ένας κατάσκοπος δεν φορούσε κοστούμι κάποιων χιλιάδων δολαρίων, δεν επισκεπτόταν τα Καζίνο της Γαλλικής Ριβιερα (όπου δεν έχανε και ποτέ), δεν πήδαγε από το ένα κρεβάτι μιας high class super γκόμενας στο άλλο, και δεν έσπαγε στο ξύλο όλους τους κακούς.
    Συνήθως, δεν τον έλεγαν Μποντ. 


    Έτσι και στη ταινία του Christian Carion, L’Affaire Farewell, ο κατάσκοπος μας είναι κάποιος που δεν σου γεμίζει το μάτι.
    Ο Guillaume Canet υποδύεται έναν εξαντλημένο μηχανικό που, σχεδόν άθελα του, γίνεται ο μεσάζοντας μεταξύ ενός Ρώσου προδότη (Emir Kusturica) ο οποίος στέλνει απόρρητα έγγραφα στους δυτικούς, και της Γαλλικής αντικατασκοπίας.


    Ζει μέσα στο φόβο, μαθαίνει να υποπτεύεται τους πάντες, αντιμετωπίζει στιγμές αβεβαιότητας ακόμα και για τα ιδανικά που υπηρετεί.
    Μαζί τους και οι Willem Dafoe, Philippe Magnan και Alexandra Maria Lara.


    Όπως μας λέει το Δελτίο Τύπου της Seven Films, πρόκειται για ‘ένα κατασκοπικό θρίλερ που χαρακτηρίζεται από την αξιοθαύμαστη ακρίβεια στην αποτύπωση των κύριων ιστορικών γεγονότων και στην αναπαράσταση της εποχής, ενώ στηρίζεται και στις δυνατές ερμηνείες ενός λαμπερού όσο και ποιοτικού καστ.

    Photo Gallery



     

    Συνδυάζοντας την ιστορία με την Ιστορία, ο γάλλος σκηνοθέτης (που έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Eric Raynaud) στρέφει το φακό του στην «υπόθεση Farewell» που άλλαξε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς σχεδόν να το πάρει είδηση κανείς και η οποία δεν είναι σήμερα γνωστή στο ευρύ κοινό, ξετυλίγει το κουβάρι που κρύβεται πίσω από την. 

    O ‘Farewell’ με τις ενέργειές του βοήθησε στην ουσιαστική εξάρθρωση ενός ολόκληρου δικτύου που επέτρεπε στην KGB να αποσπά πολύτιμες πληροφορίες για επιστημονικές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εξελίξεις στη Δύση, κάνοντας το πρώτο βήμα σε μια μεγάλη διαδρομή που οδήγησε στην πτώση του Τείχους.’ 

    Εγώ να σας πω ότι αν και η ιστορία εκτυλίσσεται στη Ρωσία, τα γυρίσματα έγιναν στην Ουκρανία, αφού φυσικά και δεν δόθηκε άδεια στους Γάλλους να γυρίσουν την ιστορία ενός Ρώσου προδότη στη χώρα του.
    Μάλιστα, κάποια μακρινά πλάνα που υπάρχουν, γυρίστηκαν ως μέρος διαφημιστικού της Coca Cola!


    Διανομή δεν έχει μέχρι τώρα στην Αμερική, αλλά στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Seven στις 26 Νοεμβρίου.
     

    Μη χασετε στη Photo Gallery επανω, 9 σκηνες απο τη ταινια καθως και το Γαλλικο ποστερ.
    Δειτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΥΠΟΘΕΣΗ FAREWELL - L'AFFAIRE FAREWELL Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top