F ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΟΣΤΑ - THE LOVELY BONES - FilmBoy ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΟΣΤΑ - THE LOVELY BONES - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΟΣΤΑ - THE LOVELY BONES

    **********   7/10

    Από την αρχή φάνηκε να μην έχει το σωστό... κάρμα η νέα ταινία του Peter Jackson, The Lovely Bones.

    Στην αρχή, ο ιδιόρρυθμος σκηνοθέτης πέταξε σχεδόν με τις κλοτσιές τον πρωταγωνιστή του, Ryan Gosling από το σετ δυο μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα και τελικά από τη ταινία λόγω ‘δημιουργικής ανεπάρκειας’.

    Μετά μάλωσε με το καλλιτεχνικό τμήμα της παραγωγής γιατί δεν ήταν ευχαριστημένος με το πως απεικονιζόταν ο Παράδεισος, με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή για λίγο καιρό.

    Αφού ξεπεράστηκαν τα θέματα με τον σκηνοθέτη, ήρθε η Dreamworks να παρατήσει το φιλμ μετά το διαχωρισμό της με τη Paramount, με αποτέλεσμα να πάει μακριά η προγραμματισμένη πρεμιέρα.

    Και ενώ φαίνονταν να σταματούν οι αναποδιές μόλις βγήκε το πρωτο καλό trailer, ήρθε πρόσφατα η Paramount να διαφοροποιήσει την καμπάνια της στοχεύοντας σε κοριτσίστικο κοινό από 13 ως 25 χρόνων, κάτι που σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του ο δημιουργός των Lord of The Rings και κάτοχος 3 Όσκαρ.

    Μεταξύ μας, κανένας στο Hollywood δε περίμενε ότι ο Peter Jackson θα ασχοληθεί με ένα βιβλίο της Alice Sebold, στο οποίο μια 14χρονη βιάζεται και δολοφονείται στις πρώτες σελίδες και μετά παρακολουθεί τους γονείς της να ψάχνουν το δολοφόνο, κάνοντας η ίδια βόλτες σε στρογγυλές πεδιάδες και κόκκινα δέντρα...in Heaven’s door.

    Δε μπορώ παρά να θυμηθώ το καταπληκτικό What Dreams May Come του Vincent Ward το 1998 - το οποίο by the way είχε πάρει Όσκαρ για τα εφέ του στην απεικόνιση της Κόλασης και του Παράδεισου, κάτι που σίγουρα θα σκυλιάσει τον μεγαλομανή Peter Jackson αν δε καταφέρει ο ίδιος μετά από 12 χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης.

    Το The Lovely Bones δεν είναι ένα αστυνομικό who-is-the-killer movie, αν μάλιστα σκεφτείς ότι το trailer μας αποκαλύπτει το δολοφόνο!

    Είναι ο Stanley Tucci στο ρόλο του γείτονα (και πρέπει να είναι η μόνη καλή ερμηνεία αφού είναι ο μόνος υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα), και αποκαλύπτεται στην αρχή της ταινίας.

    Διαβάζω ότι ‘...πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ματιά στο θάνατο, τη μετά θάνατον ζωή και πως αυτή επηρεάζει τους αγαπημένους μας.

    Το βιβλίο πραγματικά αγαπήθηκε, η ταινία όμως όχι.

    Ο Mark Wahlberg βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή όταν τελείωνε τα γυρίσματα του The Happening στη Pennsylvania, το ίδιο μέρος όπου ετοίμαζε να γυρίσει ο Peter Jackson όταν έχασε το πρωταγωνιστή του.

    Η Rachel Weisz (The Brothers Bloom) ήταν η πρώτη και αδιαμφισβήτητη επιλογή ως μητέρα για τη μικρή Saoirse Ronan, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ στο Atonement το 2007, και ως κόρη της Susan Sarandon η οποία υποδύεται τη γιαγιά της 14χρονης.

    Στην Αμερική έκανε ένα άνοιγμα σε 3 αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου, μόνο και μόνο για να προλάβει τα βραβεία πριν ανοίξει κανονικά στις 15 Γενάρη.
    Στην Ελλάδα είδα ανεπίσημα κάτι για 11 Μαρτίου 2010, αλλά επιφυλάσσομαι. και τελικα ισχυει.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΟΣΤΑ - THE LOVELY BONES Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top