F EXTRAORDINARY MEASURES - FilmBoy EXTRAORDINARY MEASURES - FilmBoy
  • Latest News

    EXTRAORDINARY MEASURES

    Αν και δεν με ελκύουν οι ταινίες που δραματοποιούν ασθένειες – πόσο μάλλον σε παιδιά, η αληθινή ιστορία της οικογένειας Crowley δε θα μπορούσε να με αφήσει ασυγκίνητο.

    Το Extraordinary Measures του Tom Vaughan (What Happens In Vegas) είναι από τις ταινίες που σε κάνουν να ταυτίζεσαι με τον πρωταγωνιστή για να δοκιμάσεις τις δίκες σου επιλογές και αντοχές στα αδυσώπητα χτυπήματα που ...’it could happen to you!

    Ακριβώς γι’αυτο το λόγο, θα αποτελούσα το ιδανικό κοινό για μια τέτοια ταινία, ΑΝ ήμουν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.

    Μέχρι τότε θα συμπάσχω νοερά με τον Harrison Ford, που για πρώτη φορά μετά το 1983 και το Star Wars 6 δεν βρίσκει το όνομα του στη πρώτη θέση των credits μιας ταινίας του(!).

    Βασισμένο στο βιβλίο της Geeta Anand με τίτλο The Cure, το σενάριο του Robert Nelson Jacobs μας φέρνει τον Brendan Fraser και τη Kerri Russell (μια χαρά ηθοποιός με απίστευτα κακές επιλογές) ως αφοσιωμένους γονείς δυο οξύθυμων παιδιών γεννημένα με την ασθένεια Pompe (αποταμιευτική νόσος γλυκογόνου), μια σπάνια γεννητική δυσλειτουργία.

    Όταν οι ειδικοί ανακοινώνουν στους γονείς τελεσίδικα ότι τα παιδιά τους δεν έχουν ελπίδα, ο πατέρας θυσιάζει τη καριέρα του και ολόκληρη τη περιουσία τους για να χρηματοδοτήσει έναν στριμμένο επιστήμονα (Harrison Ford) που βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη του φαρμάκου της εν λόγω ασθένειας.

    Ο τελευταίος είχε ένα έξτρα ενδιαφέρον για την επιτυχία της ταινίας ως executive producer, και ίσως γι’αυτο έτυχε τόσο μεγάλης διανομής ένα φιλμ που θα μπορούσε να προβληθεί κατευθείαν στη TV.

    Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη διανομή στις αίθουσες - μετά από πολύ καιρό - της αναγεννημένης εταιρείας CBS Films (η προηγούμενη φορά ήταν το 1981!), κινηματογραφικό τμήμα του καναλιού CBS.

    Οι κριτικές δεν είναι καλές, ειδικά για τη χαμηλόφωνη (έως υποτονική) ερμηνεία του Brendan Fraser.

    Πολύ ασφαλές, πολύ ήπιο, που απλά προσπαθεί να πατήσει τα κουμπιά μας αλλά μάταια.
    Πιθανότατα δε θα βρείτε δάκρυ πουθενά.

    Χασούρα μου μυρίζει, αφού το φιλμ στοίχισε 30 εκατομύρια δολάρια (ναι, σιγά) και στο άνοιγμα του στις 22 Ιανουαρίου έκανε μόλις 6.

    Αν ισχύσει το Χ3 που συμβαίνει νομοτελειακά στο Box Office, δε θα ξεπεράσει τα 18 μέχρι να αποσυρθεί και θα μένουν καμιά 12αρια να καλυφθούν από τις άλλες εκμεταλλεύσεις.
    ...Πολλά είναι.

    Τη διανομή στην Ελλάδα την έχει η Audio Visual Enterprises και μόλις ανακοινωθεί το πότε θα το μάθετε.

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: EXTRAORDINARY MEASURES Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top