F ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ - THE SHUTTER ISLAND - FilmBoy ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ - THE SHUTTER ISLAND - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ - THE SHUTTER ISLAND

    **********   8/10
    Αν και είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για τα επόμενα Όσκαρ τη στιγμή που ακόμα περιμένουμε τα φετινά, το Shutter Island είναι προορισμένο να πρωταγωνιστήσει, και θα το έκανε πιο γρήγορα αν η Paramount δεν αποφάσιζε το περασμένο Αύγουστο (τελευταία στιγμή) να μεταθέσει τη πρεμιέρα της από Οκτώβριο του 2010 στο Φεβρουάριο του 2010.

    Λίγο τα οικονομικά της εταιρείας, λίγο τα επαγγελματικά του Di Caprio, η ταινία δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί διαφημιστικά επαρκώς για να διεκδικήσει τα Όσκαρ σε λίγες εβδομάδες.

    Τώρα που το σκέφτομαι θα είχε ενδιαφέρον μια μονομαχία CameronScorseze και με το ρυθμό που κάνει ταινίες ο πρώτος δε νομίζω ότι θα μας ξανατυχει η ευκαιρία.

    Το gothic θρίλερ μυστηρίου του Martin Scorseze είναι βασισμένο στο βιβλίο του Dennis Lehane, και κρίνοντας από το promo μοιάζει με ένα noir Cape Fear.

    Ένας επιθεωρητής (Leonardo Di Caprio) μαζί με τον συνεργάτη του (Mark Ruffalo) στέλνονται στις Ομοσπονδιακές Φυλακές Σχιζοφρενών, που στεγάζονται σε ένα νησί (βλ. Alcatraz), για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας επικίνδυνης τροφίμου (Emily Mortimer).

    Αφού περνάνε κάποιες ώρες με τον γιατρό της φυλακής (Ben Kingsley) θα συμπεράνουν ότι μάλλον παγιδεύτηκαν, και όσο μπαίνουν πιο βαθιά στα μυστικά της φυλακής βρίσκονται μπροστά σε μια τρομακτική συνομωσία.

    Όπως λατρεύει ο Scorseze να κάνει στους πρωταγωνιστές του, ο επιθεωρητής έχει άλλα τόσα προβλήματα στο κεφάλι του.

    Η γυναίκα του έχει πεθάνει σε μια πυρκαγιά, ο ίδιος φοβάται τη θάλασσα και υποφέρει από ημικρανίες.

    Photo Gallery


    Αν και δεν έχει γίνει καμία διαφημιστική προβολή και δε θα γίνει μέχρι το φεστιβάλ του Βερολίνου, το KostasBlog έμαθε ότι μια unfinished version προβλήθηκε στο Austin και από εκεί μαθαίνουμε τα λίγα που βγαίνουν παραέξω για τη ταινία.

    Αυτά λοιπόν, μιλάνε για ένα φιλμ γρίφων, που θα χρειαστεί να πάτε πίσω για να ενώσετε τα κομμάτια, τα οποία όμως δεν είναι όλα εμφανή παρά στη τελευταία σκηνή.

    Πιθανώς το τέλος να αποτελέσει σημείο τριβής στους θεατές, σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει καθόλου, αλλά όλα είναι και θέμα γούστου.

    Φυσικά μιλάμε για ταινία του μεγάλου Martin Scorseze, έτσι η τεχνική και το στιλ είναι υψηλού επιπέδου, βοηθούμενα από τους μακροχρόνιους συνεργάτες του δημιουργού στο μοντάζ (Thelma Schoonmaker) και στη φωτογραφία (Robert Richardson).

    Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο του Scorseze στη τεράστια και επιτυχημένη πορεία του, αλλά οπωσδήποτε η πρώτη μεγάλη ταινία της χρονιάς.

    Στην Αμερική θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ στην Ελλάδα η UIP θα μας το φέρει μια εβδομάδα μετά, στις 25

    Μη χασετε στη Photo Gallery επανω, 22 φωτογραφιες απο τη ταινια και τα γυρισματα, 4 wallpaper, 1 εναλλακτικό poster και άλλο 1 απο την Ιαπωνική διανομή!

    Δείτε το trailer.
     

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ - THE SHUTTER ISLAND Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top