F Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ - THE WOLFMAN - FilmBoy Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ - THE WOLFMAN - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ - THE WOLFMAN

    Πριν 5 περίπου χρόνια η Universal αποφάσισε να αναστήσει έναν μύθο που αργόσβηνε αλλά ίσως υπήρχε πρόσφορο έδαφος για να μείνει στην επιφάνεια.

    Ο Wolfman (Λυκάνθρωπος) θα έβγαινε στις αίθουσες το 2007 αλλά όσο κι αν φαντάζει απίθανο, κανείς σκηνοθέτης δεν ήθελε να αναλάβει το φιλμ!

    Τελικά δέχτηκε ο Joe Johnston, ένας τύπος που είχε πάρει Όσκαρ το 1981 ως υπεύθυνος για τα οπτικά εφε στον 1ο Indiana Jones, και έκτοτε γύρισε κάποιες ταινίες όπως το Jurassic Park 3 (ναι, ούτε εγώ το είδα ποτέ...)και το Jumanji.

    Ο χρόνος όμως πέρασε και η νέα ημερομηνία προβολής πήγε για Φεβρουάριο του 2009 για να αλλάξει ξανά για Νοέμβριο αφού τα γυρίσματα αργούσαν.

    Όταν η ταινία ολοκληρώθηκε και την είδαν οι παραγωγοί κυκλοφόρησαν φήμες ότι ...δεν βλεπόταν και κάποιοι μίλαγαν μέχρι και για αλλαγή του σκηνοθέτη.

    Τελικά ο Joe Johnston τη γλίτωσε, αλλά υποχρεώθηκε να γυρίσει ξανά κάποιες σκηνές αλλά και κάποιες εντελώς καινούργιες.

    Μ’αυτά και μ’αυτά φτάσαμε στο Φλεβάρη του 2010 και η απορία πολλών είναι αν μπορεί πλέον ένα παλαιομοδίτικο και – για πολλούς – ξεπερασμένο θέμα (μη ψαρωνετε με το Twilight, είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση και δεν αφορά κύρια Λυκάνθρωπους) να συγκινήσει το κοινό των 10’s.

    Το σενάριο των Andrew Kevin Walker και David Self βοηθήθηκε από τον σεναριογράφο της ...μητρικής ταινίας του 1941, Curt Siodmak, και λαβαίνει χώρα σε μια επαρχία στη Βικτοριανή Αγγλία του 1890.

    Photo Gallery

    Ένας αριστοκράτης (Benicio Del Toro που σίγουρα είναι ένα ερωτηματικό) επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι όταν ο αδερφός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, και ξαναφτιάχνει τις σχέσεις του με τον πατέρα του (Antoni Hopkins).

    Η μνηστή του αδερφού του (Emily Blunt, που τελευταία έχει γίνει ανάρπαστη) τον πιέζει να τη βοηθήσει να βρουν μαζί το μνηστήρα της, αλλά εκείνος ανακαλύπτει το σκοτεινό του παρελθόν και το τραγικό του πεπρωμένο.

    Μέσα σ’όλα υπάρχει φυσικά και ο επιθεωρητής της Scotland Yard που υποπτεύεται (Hugo Weaving, η πιο αναγνωρίσιμη φάτσα από τη στιγμή που υποδύθηκε τον πράκτορα Smith στα Matrix!).

    Βλέποντας το trailer δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα δούμε μια σκοτεινή ταινία και όπως μαθαίνω, χωρίς CGI (Computer-Generated Imaginery ...κοινώς ψηφιακά εφε) εκτός από τη σκηνή της μεταμόρφωσης.

    Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Benicio Del Toro έφαγε το μισό του μεροκάματο καθισμένος στη καρέκλα του make-up artist, τρώγοντας 3 ώρες κάθε ημέρα για να μεταμφιεστεί και άλλη 1 για να ξεβαφτεί.

    Μετα απο ολον αυτον το γολγοθα, φυσικα δεν υπήρξε διαφημιστική προβολή και μια ιδέα θα έχουμε όλοι μας σε 10 ημέρες (11 Φεβρουαρίου), όπου ο Λυκάνθρωπος θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα – και στην Ελλάδα όπου τη διανομή την έχει η UIP. 

    Ριξτε μια ματια στη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Photo Gallery που εχει κανει το KostasBlog σε ταινια, με 31 φωτογραφιες - σκηνες απο το φιλμ, 14 wallpapers και 6 εναλλακτικα ποστερ!

    Δείτε το trailer.   
     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ - THE WOLFMAN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top