F Frozen - FilmBoy Frozen - FilmBoy
  • Latest News

    Frozen

    Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε τελεφερίκ που σταμάτησε απότομα για λίγο, δε μπορεί, θα σου πέρασε από το μυαλό η σκέψη ‘τι γίνεται αν μείνω εδώ επάνω; 

    Αυτή την εφιαλτική σκέψη αναλαμβάνει να σου τη γεμίσει με πιθανά σενάρια ο σκηνοθέτης Adam Green, που έχει δεκάδες άλλα horror movies στο βιογραφικό του, με κορωνίδα του το Hatchet (το 2006, του οποίου το sequel είναι σχεδόν έτοιμο), φτιάχνοντας ένα σφιχτό και τρομακτικό θρίλερ. 

    Το μυαλό φοβάται πιο πολύ το πιθανό παρά αυτό που συμβαίνει.
    Αυτό ο ίδιος το ξέρει καλά και είναι το απαραίτητο συστατικό ταινιών όπως το Open Water για παράδειγμα, όπου ένα ζευγάρι μένει αβοήθητο στον ωκεανό.

    Όσοι έχετε δει τη ταινία θα θυμάστε ότι σε όλη τη διάρκεια ο θεατής τρομάζει με τη σκέψη και μόνο του τι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά στη πραγματικότητα δε συμβαίνει τίποτα. 


    Στο Frozen αντί για ζευγάρι έχουμε 3 νέους (Emma Bell, Shawn Ashmore και Kevin Zegers) που κάνουν τη βόλτα τους στο τελεφερίκ ενός Ski Resort στη Utah, το οποίο...




    ...κολλάει στη μέση, 75 περίπου μέτρα επάνω από μια απότομη χιονισμένη πλαγιά!

    Αν σε όλο αυτό προσθέσετε και την χιονοθύελλα που έρχεται, καθώς και το ότι το resort κλείνει για 5 μέρες χωρίς κανείς να ξέρει ότι βρίσκονται επάνω, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου οι αμερικανοί λένε ‘I’m screwed! 

    Όσοι έχετε αμφιβολίες για το πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο φιλμ, καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στον απόηχο του Sundance όπου προβλήθηκε η ταινία, από την οποία κάποιοι θεατές έφυγαν λιπόθυμοι, άλλοι ξερνώντας και άλλοι τρέμοντας. 

    (Αυτό πάντως είναι σύνηθες στα φεστιβάλ, καθώς πολλοί δεν ξέρουν το παραμικρό για τη ταινία που θα δουν, έτσι ας πούμε κάποιοι σεμνότυφοι βρίσκονται στη προβολή ...του Αντίχριστου!) 

    Η μαγκιά των συντελεστών όμως είναι αλλού.
    Το φιλμ γυρίστηκε χωρίς καμία στουντιακη ανάμειξη στα εφε, χωρίς πράσινες οθόνες ή CGI! 


    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στ’αληθεια οι ηθοποιοί ήταν σε ένα τελεφερίκ στα 75 μέτρα στο χιονισμένο βουνό της Utah, και μάλιστα, όταν το συνεργείο κώλωνε να τραβήξει σε τέτοιο ύψος (ειδικά στις σκηνές που το τελεφερίκ κινιόταν), τη κάμερα κρατούσαν κρεμασμένοι εκεί ψηλά ο ίδιος ο Adam Green με τον διευθυντή φωτογραφίας Will Barratt! 

    Ακόμα και στις σκηνές με τους λύκους, δε χρησιμοποιήθηκαν stunts αλλά οι ίδιοι οι ηθοποιοί! 

    Στη σκηνή μάλιστα που ο Kevin Zegers είναι κυκλωμένος από αυτούς και ένας πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στον ηθοποιό πριν επέμβει ο εκπαιδευτής τους και σταματήσει το γύρισμα, φαίνεται καθαρά η αγωνία του όταν γυρίζει προς το συνεργείο για βοήθεια! 

    Εμένα με έχει πείσει ότι δε θα φάω άσκοπα την ώρα μου βλέποντας ένα αντίστοιχο Open Water!
    Το Frozen φαίνεται να είναι η ευχάριστη τρόμο-έκπληξη στο φετινό Sundance. 


    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 5 Φεβρουαρίου σε 106 αίθουσες απο την υπερεπιτυχημενη πια Summit, και στην Ελλάδα θα το δούμε από την Odeon μόλις το ανακοινώσει. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Frozen Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top