F KICK-ASS - FilmBoy KICK-ASS - FilmBoy
  • Latest News

    KICK-ASS

    **********   8/10
    Για να γίνεις super ήρωας δε χρειάζεται να έχεις ειδικές δυνάμεις, αρκεί να οπλιστείς με θάρρος και να βρεις μια μουρατη στολή κι ένα super-ουαου όνομα. 

    Αν ακολουθήσεις τη παραπάνω συμβουλή οι πιθανότητες είναι να σου ταιριάζει ένα διαφορετικό όνομα από αυτό που θα διαλέξεις...ας πούμε αντί για Kick-Ass να γίνεις γνωστός ως ...Ass-Kicked! 

    Η ταινία του Matthew Vaughn ήταν μια ανεξάρτητη παραγωγή που δεν είχε ακουστεί καθόλου, μέχρι να την αγοράσει η Lionsgate και να προβάλει μια πρόχειρη κόπια της σ’ένα φεστιβάλ του Austin. 

    Η προβολή διακόπηκε λόγω προβλημάτων στον ήχο, αλλά έφτανε για να χαρακτηρίσει το Kick-Ass ως ένα υπέρ-βίαιο superhero action-comedy film που σίγουρα θα δημιουργούσε φανς. 

    Επηρεασμένος από τα εξαιρετικής σύλληψης video που είδατε από εδώ πριν κάτι μήνες, το Kick-Ass είναι από τις ταινίες που περιμένω ανυπόμονα. 

    Το όλο concept βασίζεται στο ομότιτλο comic των Mark Millar και John Romita, και αφορά ένα τυπικό έφηβο σπασίκλα (Aaron Johnson) που λατρεύει τα κόμικς και δεν έχει τύχη με τα κορίτσια. 

    Όταν τον ληστεύουν κάνα δυο φορές, του μπαίνει η ιδέα να γίνει super ήρωας και φορώντας μια πράσινη στολή και τις μπότες του, ξεκινάει τη καριέρα του με το όνομα Kick-Ass! 

    Δεν είναι όμως ο μοναδικός superhero στη πόλη, αφού υπάρχουν οι επαγγελματίες Big Daddy (Nicholas Cage) και Hit-Girl (Chloe Moretz)! 

    Με κοστούμι και ικανότητες Batman εκείνος, μινιατούρα μηχανή θανάτου με ΧΧΧ-στόμα εκείνη (δεν είμαι ανώμαλος αλλά δείτε ...




    ...στο trailer πως ακούγεται από ένα δεκάχρονο κορίτσι η λέξη ‘cock’!), επιβάλουν δικαιοσύνη με κάπως ακραίο τρόπο. 

    Ειδικά η μικρή πυροβολεί στο πρόσωπο, κόβει τα πόδια των κακών με σπαθιά, μαχαιρώνει...και βρίζει ασύστολα, σε σημείο που προκαλεί κάποια ερωτήματα σχετικά με το πώς επετράπη κάτι τέτοιο (δηλαδή γυρίσματα R-rated με μια 13χρονη ηθοποιό) αν και σας θυμίζω ότι είναι στην ίδια ακριβώς ηλικία που ήταν και η Natalie Portman όταν έπαιζε με όπλα στο Leon το 1994. 

    Αυτό όμως είναι και το στοίχημα της ταινίας, αφού χωρίς τη Hit-Girl να κλέβει τη παράσταση, θα μιλάγαμε για μια εντελώς αδιάφορη περιπέτεια ενώ τώρα για την πιο σκληρή παιδική παρουσία εδώ και χρόνια. 

    Υπό τους ήχους των Prodigy και της Joan Jett, η δράση είναι καταιγιστική και προς τιμήν του το φιλμ δε μπλέκει με πολύπλοκα σενάρια και συνομωσίες αλλά προσφέρει pure uncut action, και μόνο. 

    Σημειώστε ότι το σούσουρο για τη Hit-Girl έχει φτάσει σε σχεδόν επικές διαστάσεις, με τους διαφορετικούς τρόπους που έχει για να σκοτώνει τους κακούς να συζητιούνται σε forum, τη Lionsgate να κυκλοφορεί video με σκηνές της που γίνονται ανάρπαστα, και μόνιμος επίλογος στα σχόλια όλων στα blogs να είναι ‘Can’t wait for this! 

    Αν σκεφτείς κι ότι η Lionsgate κατάφερε να πάρει καλό rating από την MPAA (το R-Rated σημαίνει ότι επιτρέπεται η είσοδος ανήλικων κάτω των 17 αν συνοδεύονται από ενήλικες και απέφυγε το NC-17 που το απαγορεύει ρητά), τότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει στις 16 Απριλίου που κάνει πρεμιέρα στην Αμερική.


    Update: Μη χάσετε το Kick Ass!
    Μιλάμε για τη πιο διασκεδαστική περιπέτεια εδώ και καιρό.
    Θα γελάσετε με τις ατάκες αλλά το κυριότερο θα ερωτευτείτε την Hit Girl, την πιο cult φιγούρα του μοντέρνου σινεμά, που θα σας κάνει να ξεχάσετε αμέσως τη Natalie Portman στο Leon.


    Στην Ελλάδα η UIP θα μας το δείξει μια εβδομάδα μετά, στις 22 Απριλίου. 

    Δείτε το trailer αλλά σας συνιστώ να δείτε και τα προηγούμενα, εδώ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: KICK-ASS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top