F THE FINAL (AFTERDARK HORRORFEST 4) - FilmBoy THE FINAL (AFTERDARK HORRORFEST 4) - FilmBoy
  • Latest News

    THE FINAL (AFTERDARK HORRORFEST 4)

    **********   6/10
    Το The Final είναι μια επικίνδυνη ταινία και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη κοινή γνώμη αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που έπρεπε. 

    Είναι η ιστορία μιας μικρής ομάδας παιδιών που γίνονται αντικείμενα χλευασμού από τους δημοφιλής του σχολείου, τους πιο όμορφους και τους πιο δυνατούς, και αποφασίζουν να εκδικηθούν με λίγο ακραίο τρόπο. 

    Διοργανώνουν ένα πάρτι μασκέ, ναρκώνουν τους πάντες, τους αλυσοδένουν και μόλις αυτοί συνέρχονται αρχίζουν να τους βασανίζουν κόβοντας δάχτυλα από τους αθλητές και παραμορφώνοντας τα πρόσωπα από τις όμορφες. 

    Στην Αμερική κανείς δε ξεχνάει το μακελειό στο Columbine σαν σήμερα, 20 Απριλίου του 1999 όπου δυο μαθητές μπήκαν στο σχολείο και σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και μια δασκάλα και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν. 

    Γι’αυτό θεωρήθηκε τραβηγμένο μια παρόμοια ιστορία να γίνει ταινία, αλλά το μόνο που έγινε τελικά ήταν να αποσυρθεί το ποστερ που έδειχνε 3 μασκοφόρους σε σχολικό διάδρομο και μαθήτριες κάτω πληγωμένες (δειτε το παρακατω). 

    Εγώ λέω ότι η ταινία του Joey Stewart είναι όντως επικίνδυνη γιατί...



    ...παίρνει φανερά θέση υπέρ των εκδικητών, απαλλάσσοντας τους μάλιστα και από τις όποιες ηθικές αναστολές θα μπορούσαν να έχουν, με ένα τέχνασμα. 

    Λίγες ώρες πριν το μακελειό ο αρχηγός των παιδιών (Marc Donato) λέει απευθυνόμενος στο Θεό:
    Αν πρέπει να σταματήσουμε τώρα, στείλε μας ένα σημάδι.
    Ή κάνε κάτι να μην έρθει κανένας στο πάρτι. 


    Στην επόμενη σκηνή τα ‘κακά’ παιδιά είναι καθοδόν αλλά τους σταματάνε μπάτσοι στο δρόμο και ...με το θέλημα του Θεού, τους αφήνουν να συνεχίσουν! 

    Φανερή απενοχοποίηση των κατατρεγμένων και αντιπάθεια για τα θύματα σε όλη η ταινία, είναι κάτι που όσο open minded και να είσαι, κρατάς μια επιφύλαξη. 

    Η ταινία είναι καλή αλλά θα μπορούσε εύκολα να είναι πολύ καλύτερη, αφού από τη μέση και μετά θα περίμενες να γίνουν πιο πολλά, αντί γι’αυτό όμως ακούμε μονολόγους του αρχηγού και λίγη δράση. 

    Το υπόλοιπο cast είναι όλοι νεαροί πρωτοεμφανιζόμενοι (Whitney Hoy, Justin Arnold, Julin) αλλά τη παράσταση κλέβει η Εμιλυ (Lindsay Seidel), μια εκ των βασανιστών που κάθε φορά που είναι στην οθόνη δε μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από πάνω της, αν και πιθανόν να τα κάνεις κι επάνω σου βλέποντας την! 

    Να πω ακόμα ότι αν σας δημιουργηθούν ερωτήματα σχετικά με το σενάριο (δεν δικαιολογείται ποτέ πώς οι ίδιοι άνθρωποι είναι μια στο δάσος και μια στο πάρτι) κατηγορήστε τον μοντερ ή την Lionsgate, γιατί κάποιες σκηνές που εξηγούν τα παραπάνω (αλλά και τη παρουσία κάποιων άλλων παιδιών) κόπηκαν για μικρότερη διάρκεια. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE FINAL (AFTERDARK HORRORFEST 4) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top