F ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ - GREENBERG - FilmBoy ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ - GREENBERG - FilmBoy
  • Latest News

    ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ - GREENBERG

    **********   4/10
    Ο σκηνοθέτης Noah Baumbach μοιάζει πρόθυμος να ηγηθεί της μεγάλης είναι η αλήθεια ομάδας σκηνοθετών που κάνουν ταινίες με ήρωες νευρωτικούς ενήλικες, κακούς χαρακτήρες και ανθρώπους απορροφημένους στον εαυτό τους. 

    Σε όλα αυτά, αν προσθέσετε κι ένα Εβραϊκό άγχος, έχετε το Greenberg. 

    Αυτά τα λέει ο Ρεπόρτερ του Hollywood, εγώ θα έλεγα πιο απλά ότι η ταινία μοιάζει να προσπαθεί να γίνει το American Beauty της γενιάς των ανέργων! 

    Και όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους φιλμς, παρά τις καλές κριτικές συνολικά, δε φαίνεται να μπορεί να συγκινήσει μεγαλύτερο κοινό από ένα αντίστοιχο ενός ψυχιατρικού συνεδρίου... 

    Ο Ben Stiller είναι ο Ροτζερ Γκρινμπεργκ, ένας τύπος που μόλις βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας έναν νευρικό κλονισμό. 

    Επιστρέφει στο Los Angeles όπου κάποτε είχε κάτι από καριέρα ως μουσικός, από τη Νεα Υόρκη όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, για να μείνει στο ...



    ...σπίτι του πετυχημένου αδερφού του ο οποίος λείπει οικογενειακώς για διακοπές. 

    Εκεί γνωρίζει την όμορφη βοηθό του αδερφού του (Greta Gerwig από το The House of the Devil) που είναι κι αυτή ένα είδος lost soul, θέλει να γίνει τραγουδίστρια χωρίς καθόλου ταλέντο και βρίσκεται κι η ίδια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. 

    Όμως είναι σε μικρότερη ηλικία από τον Γκρινμπεργκ, έτσι οι απόψεις της για τη ζωή δεν είναι το ίδιο μίζερες. 

    Μιλάμε για έναν τύπο που δεν έχει δουλειά, κάθεται και γκρινιάζει όλη μέρα, στέλνει γράμματα παραπόνων στο Starbacks για τη κουλτούρα που προωθεί, στην American Airlines για τη ταλαιπωρία του, μέχρι και στον Bloomberg για τη μόλυνση του περιβάλλοντος! 

    Συναντά έναν παλιό του φίλο (Rhys Ifans) με τον οποίο παραλίγο να κάνουν δίσκο, πηγαίνει σε ένα πάρτι και ξαναβρίσκει τη παλιά του σχέση (Jennifer Jason Leigh) η οποία έχει μόλις χωρίσει και φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του για να τη κερδίσει πίσω. 

    Η τελευταία είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Noah Baumbach και μαζί γράψανε το σενάριο αυτής της ειρωνικής κωμωδίας που όπως είπα, κέρδισε τη συμπάθεια των κριτικών αλλά όχι των εισιτηρίων (1 εκατομμύριο δολάρια σε 181 αίθουσες στις 26 Μαρτίου). 

    Ενώ στην αρχή η παρουσία του Ben Stiller σε μια τέτοια ταινία αντιμετωπίστηκε επιφυλακτικά, δεν υπάρχει καμιά κριτική που να μην σχολιάζει ότι η παρουσία του έδωσε το κάτι παραπάνω στη ταινία. 

    Στην Ελλάδα η Odeon θα το φέρει στις 15 Απριλίου με αυτόν τον εντελώς δικής της έμπνευσης τίτλο. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ - GREENBERG Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top