F REPO MEN - FilmBoy REPO MEN - FilmBoy
  • Latest News

    REPO MEN

    Έχω δει πολλές ταινίες στη ζωή μου, κι εσείς φαντάζομαι περισσότερες, και έχουν πάψει να με εκπλήσσουν τα ευφάνταστα και ακραία σενάρια του Hollywood, εδώ και καιρό. 

    Η απορία μου με το στόρι του Repo Men είναι άλλη. 

    Μια μεγαλοεταιρεια στο μακρινό μέλλον πουλάει τεχνητά όργανα σε ανθρώπους σε πανάκριβες τιμές και έχει ειδική ομάδα κομάντος που αναλαμβάνουν να ξεκοιλιάζουν τους πελάτες της σε περίπτωση που αυτοί δεν δύνανται να αποπληρώσουν το μόσχευμα, και να το παίρνουν πίσω! 

    Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο (από το βιβλίο του Eric Garcia) αλλά για ένα μακάβριο θρίλερ (...Γαλλικό ίσως) και όχι για μια mainstream περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Jude Law! 

    Μπορεί να κάνω και λάθος, η πρώτη μου αίσθηση όμως είναι αυτή. 

    Από την άλλη μεριά, αν τελικά επιτυγχάνεται ο σκοπός της και είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια χωρίς να φέρνει αναγούλες στους θεατές, τότε θα αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα του πρωτάρη σκηνοθέτη Miquel Sapochnik.

    Η ομάδα που αναλαμβάνει κυνικά να συλλέξει ...



    ...τα όργανα (δηλ. να σκοτώνει χωρίς δεύτερη κουβέντα πατεράδες μπροστά στα παιδιά τους) αποτελείται από τον Jude Law και τον Forest Whitaker, τους Repo Men. 

    Όταν όμως κάτι πάει στραβά και ο ένας χρειαστεί τη βοήθεια της εταιρείας, η ιστορία αντιστρέφεται. 

    Είμαι περίεργος να δω πως μπορούν να με κάνουν να νιώσω συμπάθεια για έναν χαρακτήρα σαν του Jude Law όταν αυτός βρίσκεται κυνηγημένος με τον ίδιο τρόπο που ο ίδιος κυνηγούσε (και ξεκοίλιαζε) οικογενειάρχες! 

    Κάπου στη μέση της ταινίας μπαίνει κι ένα ειδύλλιο με τον φυγά πλέον πράκτορα και μια τραγουδίστρια (Alice Braga) που είδε ...μια φορά σε ένα μπαρ ...για 5 δευτερόλεπτα, και που αποφασίζει για κάποιο λόγο να ρισκάρει τη ζωή του για να τη σώσει! 

    Μια αναγκαία παρατήρηση.
    Καλό θα είναι να μην δουν τη ταινία όποιοι έχουν κάτι ξένο στο σώμα τους, ειδικά αν ακόμα χρωστάνε στη κλινική ή στο γιατρό τους! 


    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 19 Μαρτίου (6 εκ. δολάρια τριήμερο) αλλά τις επόμενες εβδομάδες έπεσε σε υπερβολικά επίπεδα (μόλις 13 εκ. σε 28 μερες), πιθανότατα λόγω των κακών κριτικών και του κακού word of mouth. 

    Στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί ακόμα κάτι. 

    Δείτε το trailer.   

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: REPO MEN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top