F ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - ROBIN HOOD - FilmBoy ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - ROBIN HOOD - FilmBoy
  • Latest News

    ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - ROBIN HOOD

    Το παράδοξο με το Robin Hood του Ridley Scott ήταν ότι ενώ οι εταιρείες έκαναν μάχη για να πάρουν τα δικαιώματα, δυσκολεύτηκε να πείσει τους ηθοποιούς που ήθελε ο σκηνοθέτης. 

    Το σενάριο των Ethan Reiff και Cyrus Voris (που ξαναγράφτηκε σχεδόν από την αρχή από τον Brian Helgeland – που έχει Όσκαρ για το φοβερό Mystic River, μη ξεχνιόμαστε – γιατί αρχικά έδειχνε έναν Ρομπεν ...λίγο απατεωνακο) μπήκε σχεδόν σε πλειστηριασμό από 6 εταιρείες, με τελική νικήτρια τη Universal Pictures. 

    Ο Ridley Scott είχε 4 γυναίκες υπ’οψη του για το ρόλο της Maid Marian και δεν δεχόταν άλλον για το μεγάλο ρόλο του Ρομπεν εκτός από τον Russell Crowe. 

    Κατά σειρά, η Kate Winslet αρνήθηκε, η Sienna Miller στην αρχή είπε το ναι αλλά όταν τα γυρίσματα καθυστερούσαν ν’αρχισουν τα παράτησε, κι έτσι ο ρόλος πήγε στη Cate Blanchett. 

    Γιατί καθυστέρησαν;
    Μα για να πείσουν τον Russell Crowe να παίξει στη ταινία! 


    Ο 45χρονος πια ηθοποιός θεωρούσε (και όχι μόνο αυτός) τον εαυτό του μεγάλο για να παίξει τον Ρομπεν των Δασών, και η αλήθεια είναι ότι ...




    ...όντως είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία που υποδύθηκε ποτέ τον Ρομπεν (ο επόμενος ήταν ο Sean Conery το 1976 στα 45 παρά κάτι). 

    Τελικά όχι μόνο έπαιξε αλλά βοήθησε και στη παραγωγή. 

    Το στόρι γνωστό, το χιλιοειπωμένο κινηματογραφικά τρίγωνο Ρομπεν – Μαριαν – Σερίφης του Νοττιγχαμ (Matthew Macfadyen) σε νέες περιπέτειες, ίσως πιο epic αλλά σίγουρα πιο προσεγμένο (σορρυ, αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο η αστεία εκδοχή του Mel Brooks στο Robin Hood: Men In Tights). 

    Το πρωτο trailer που κυκλοφόρησε έμοιαζε υπερβολικά στον Μονομάχο, γι’αυτο και η παραγωγή βιάστηκε να βγάλει δυο νέα, λαβαίνοντας υπ’οψην της τα ειρωνικά σχόλια. 

    Γυρισμένο στα δάση του Surrey της Αγγλίας, το Robin Hood θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ των Καννών στις 12 Μαΐου (όπως μάθατε εδώ), δυο ήμερες πριν την επίσημη πρεμιέρα σε Αμερική και Βρετανία (14 Μαΐου) και πιθανότατα 1 ημέρα πριν την Ελλάδα (13 Μαΐου). 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - ROBIN HOOD Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top