F THE A-TEAM - FilmBoy THE A-TEAM - FilmBoy
  • Latest News

    THE A-TEAM

    **********   5/10


    Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα το KostasBlog παρουσιάζει τις 3 πιο αναμενόμενες ταινίες του επόμενου... 

    ...ακόμα κι αν ο Ιούνιος στερείται της μεγάλης ταινίας-blockbuster που θα πάρει όλο το μαρούλι στο box office. 

    Οι προβλέψεις του Box Office.com τοποθετούν το The A-Team στη κορυφή της λίστας με τις προβλέψεις του μήνα με 55 εκ. δολάρια άνοιγμα τριημέρου και 155 συνολικά και μάλιστα με διαφορά από το δεύτερο Knight and Day (αύριο) του Tom Cruise. 

    Μετά την εισπρακτική επιτυχία του S.W.A.T. 7 χρόνια πριν, δεν υπάρχει κανένας λόγος για άλλη μια παλαιομοδίτικη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 80 να μην κατοικήσει στη κορυφή, έστω και για λίγο, ειδικά αν είναι από τα χέρια ενός σκηνοθέτη-οπαδού της σειράς (Joe Carnahan) και ένα cast ...γεμάτο τεστοστερόνη (Liam Neeson, Bradley Cooper, Patrick Wilson, Quinton ‘Rampage’ Jackson)! 

    Μέσα σε αυτή την ...αντριλα υπάρχει και η Jessica Biel (Easy Virtue) για να κρατάει τα προσχήματα, η οποία φέρεται να κέρδισε το ρόλο από τις Amber Heard και Olga Kurylenko!  

    Μακάρι να είναι αλήθεια και αυτά που διαρρέουν οι της εταιρείας περί ...



    ...κάποιων stunts που έγιναν με τη βοήθεια των παλιών πατροπαράδοτων κασκαντέρ και όχι ψηφιακά, αλλά και κάποιων cameo εμφανίσεων παλιών ηθοποιών της σειράς (όχι όμως ο Mr. T ο οποίος αρνήθηκε ...φωναχτά). 

    Εγώ γιατί βλέπω το sequel να έρχεται το 2012; 

    Το A-Team είναι βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που έπαιξε από το 1983 μέχρι τα τέλη του 1987 και κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ότι ενώ επρόκειτο για σχεδόν πολεμική σειρά, με πολλές εκρήξεις και όπλα, ήταν σε γενικές γραμμές αναίμακτη και κανείς δε σκοτώνονταν! 

    Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει στη ταινία και όπως λέει ένας εκ των σεναριογράφων Michael Brandt...θα είναι μια Die Hard/Bourne Identity/Casino Royale έκδοση του The A-Team και άνθρωποι θα πεθαίνουν. 

    Το στόρι απλό, όπως όλες οι τέτοιου είδους μπαμ-μπουμ ταινίες. 

    4 Βετεράνοι του πολέμου του Ιράκ προσπαθούν να καθαρίσουν το όνομα τους από τις κατηγορίες του Αμερικανικού Στρατού για ένα έγκλημα που, φυσικά, δεν έχουν κάνει. 

    Από τα trailer μοιάζει με συλλογή υπερβολών, όπως η σκηνή όπου ένα τανκ πέφτει από ένα αεροπλάνο και ο Bradley Cooper πέφτοντας συνεχίζει να πυροβολεί και ρίχνει κι ένα μαχητικό!
    Αλήθεια!


    Review: Περιμένετε να πάρω μια ανάσα απο τον ιλιγγιώδη ρυθμό της ταινίας.

    Γίνονται απίστευτα σκηνικά και είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις όλα τα μπουμπουνητά και τις εκρήξεις χωρίς να χαθείς και να μην αναρωτηθείς ποιος ανατινάζεται και πως.

    Οι χαρακτήρες έχουν λίγη πλάκα, με τον Bradley Cooper να είναι ο γκομενο-στρατιώτης που αντιμετωπίζει τα πάντα με χιούμορ και ...με αφασία, ο Sharlto Copley ο τρελός (και με πιστοποιητικό) πιλότος που κάνει το ελικόπτερο να πετάει αναποδα (δεν ξέρω καν αν μπορεί να συμβεί αυτό), ο Quinton Rampage Jackson ο ελικοπτεράς που φοβάται τα αεροπλάνα (!) και ο Liam Neeson ο εγκέφαλος που του τη φέρνουν όλοι στο τέλος καθε αποστολής του.

    Σκηνοθεσία δεν υπάρχει.
    Μόνο εκρήξεις με πανοραμικά πλάνα μην τυχών χάσουμε κανένα μπουμ.

    Σκηνή ανθολογίας αυτή με το τανκ στον αέρα που πέφτει χωρίς αλεξιπτωτο (λες και θα μπορούσε αυτό να το σώσει, αλλά λέμε) και το στρίβουν από μέσα ...πυροβολόντας!

    Ε, ρε γλέντια.
        
    Πρεμιέρα στην Αμερική στις 11 Ιουνίου και στην Ελλάδα από την Odeon μια μέρα πριν, στις 17 Ιουνίου. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE A-TEAM Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top