F ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION - FilmBoy ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION - FilmBoy
  • Latest News

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION

    Αν και ολοκληρώθηκε το 2007, το The City of Your Final Destination έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του σε φεστιβάλ μόλις πέρυσι και, όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται να ξετινάξει και τα ταμεία. 

    Απευθύνεται σε θεατές που διαβάζουν πολύ λογοτεχνία και ξέρουν να εκτιμούν ταινίες με καλογραμμένους διαλόγους, κορυφαίο θεατρικό cast και πλούσιες εικόνες, δηλαδή το κοινό του James Ivory. 

    Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Peter Cameron και διασκευασμένο από το έτερον ήμισυ του Ivory (κινηματογραφικά) του Ruth Prawer Jhabvala (Δωμάτιο Με Θέα), η ταινία είναι ένα δράμα για ενήλικες που μοιάζει βαρύ για τους πολλούς και πιθανότατα είναι. 

    Είναι η ιστορία ενός Ιρανό-Αμερικανού (Omar Metwally) που ξεκινά ακαδημαϊκή καριέρα στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο και στη πρώτη του διατριβή πρέπει να γράψει τη βιογραφία ενός άσημου Νοτιαμερικανού και πεθαμένου πια συγγραφέα. 

    Για να το κάνει όμως θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών του. 

    Γράφει γράμμα πρώτα στη χήρα (Laura Liney, The Other Man), στη νεαρή πρώην ερωμένη του (Charlotte Gainsbourgh, Antichrist) και τον αδερφό του (Antony Hopkins, The Wolfman) στην Ουρουγουάη, εκεί που ζουν όλοι τους. 

    Όλοι όμως του απαντούν αρνητικά και ...



    ...βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέλος της καριέρας του πριν αυτή καν αρχίσει, μέχρι που η φίλη του (η Ρουμάνα Alexandra Maria Lara από το L’Affaire Fairwell) του βάζει την ιδέα να επισκεφτεί ο ίδιος τους συγγενείς και να προσπαθήσει να τους μεταπείσει. 

    Εξάλλου, ο νεκρός συγγραφέας δεν ήταν και τόσος διάσημος για να ξαναέρθει καλύτερη πρόταση. 

    Δεν έχω εντρυφήσει στο έργο του James Ivory και δεν θα το άντεχα, η αλήθεια. 

    Πέρυσι στις Κάννες δεν άρεσε σε όλους, αν και το εκλεπτυσμένο κοινό που παρακολουθεί το φεστιβάλ λατρεύει τέτοιες ταινίες, κάτι που μου λέει ότι σίγουρα δεν είναι η καλύτερη του δουλειά. 

    Αν πάντως ξεγελασθείτε από το Le Divorce πριν 7 χρόνια και νομίσετε ότι τα έργα του είναι ρομαντικές κομεντί παρόμοιες με εκείνη τη χαριτωμένη με τη Naomi Watts και τη Kate Hudson, θα τη πατήσετε χοντρά. 

    Στην Αμερική προβλήθηκε στις 16 Απριλίου σε 1 αίθουσα και την επόμενη εβδομάδα σε 22. 

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από τη Village Films στις 24 Ιουνίου.  

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top