F Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ - PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME - FilmBoy Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ - PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ - PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME

    **********   5/10

    Στοχευμενο φανερά σε εφήβους και τους γονείς τους – η ταινία είναι PG-13, η 2η ταινία της Disney με τέτοιο rating μετά το Pirates of The Caribbean – ο Πρίγκιπας της Περσίας είναι μια φανταχτερή περιπέτεια με ταχύτητα, σπιρτάδα και πολλά CGI. 

    Είναι βασισμένο στο video game του 2003 και είναι γεμάτο αμμοθύελλες (εύκολο πράγμα στο Μαρόκο όπου γυρίστηκε αν και όλες είναι ψηφιακές), άλογα και σπαθιά, ισχυρές πόλεις και αριστοκράτες Πρίγκιπες. 

    Το σκηνικό είναι μια φανταστική έκδοση της αρχαίας Περσίας και το αντικείμενο του πόθου είναι ένα ξίφος που έχει τη δυνατότητα να εξαπολύει αμμοθύελλες και να αντιστρέφει το χρόνο, που στα λάθος χέρια μπορεί μέχρι και να καταστρέψει το κόσμο. 

    Ο Ντασταν (Jake Gyllenhaal) είναι ένας ακροβάτης πολεμιστής, υιοθετημένος από το βασιλιά Σαραμαν (Ronald Pickup) και μεγαλωμένος από δυο πρίγκιπες (Richard Coyle και Toby Kebbell). 

    Υπό τη καθοδήγηση του αδερφού του βασιλιά (Ben Kingsley) πολιορκεί μια πόλη όπου ...



    ...πιθανότατα κρύβονται όπλα μαζικής καταστροφής (όχι, δεν εμπλέκονται οι κακοί αμερικάνοι). 

    Και επειδή ο ήρωας δε θα μπορούσε να μείνει ...αζευγάρωτος, έρχεται η Gemma Arterton (η Ιό στη Τιτανομαχία) ως πριγκίπισσα Ταμινα που γνωρίζει περισσότερα από ότι φαίνεται για το μαγικό ξίφος. 

    Ο σκηνοθέτης Mike Newell προσπαθεί να κάνει τις σκηνές των δυο πρωταγωνιστών σέξι και συναρπαστικές και η αλήθεια είναι ότι η Gemma δίνει μια εξωτική ομορφιά κι ενέργεια στο φιλμ, και είναι η ευκαιρία της να μπει στις top γυναίκες του Hollywood, αν και νομίζω ότι η ίδια δεν το θέλει και πολύ. 

    Δείχνει πολύ intelligent για τέτοιες ανούσιες παραγωγές. 

    Ο Jake Gyllenhaal (Brothers) από την άλλη δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιους ηρωικούς ρόλους αλλά από το trailer που βλέπω, δε με χαλάει καθόλου. 

    Οι παλιοί ίσως αναπολήσουν ανάλογες στιγμές με τον Errol Flynn και τον Douglass Fairbanks, οι νεαρότεροι θα το διασκεδάσουν αλλά οι μικροί φαν του video game ίσως έχουν ένα πρόβλημα. 

    Το rating PG-13 έχει μεγάλη σημασία στην Αμερική και σημαίνει ότι πολλά παιδιά κάτω από 13 (που είναι και το target group του παιχνιδιού) δεν θα μπορέσουν να το δουν, ένα κοινό που είναι πολύ σοβαρή πηγή εισιτηρίων, γι’αυτό και πιθανότατα θα κάνει καλή πορεία στο box office, όχι όμως και εξαιρετική.

    Review: Δε σας κρύβω οτι είχα προσδοκίες οτι θα μπορούσε να είναι το καλό blockbuster της χρονιάς.

    Δεν είναι.

    Κατ'αρχάς δεν μπόρεσα ποτέ να συνηθίσω την εξώφθαλμα Βρετανική προφορά της Gemma Arterton στο ρόλο μιας Περσίδας πριγκήπισσας.

    Δεν μπορεί να μην το κατάλαβαν και αποκλείεται να μη τους ενόχλησε.

    Ειναι σοβαρό γιατι βγάζει εντελώς τη Gemma εκτός κλίματος, και αυτό ίσως να είναι άδικο για κείνη.

    Το άλλο χοντρό είναι οτι όλες οι σκηνές δράσης/ξύλου είναι ψεύτικες σε σημείο που μπορεί να το δει και το απαίδευτο μάτι.

    Το κόλπο με το γρήγορο μονταζ χρησιμοποιείται σε πολλές ταινίες (κανένα μπουκέτο δεν γίνεται στ'αλήθεια) αλλα εδώ πια είναι ενοχλητικά εξώφθαλμο.

    Κρίμα γιατί τα παραπάνω τα συναντάμε σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, ετσι δεν μπορείς να τα αγνοήσεις και σημαδεύουν ολο το φιλμ.

    Το τραβηγμένο σενάριο δεν ενοχλεί γιατι για μυθολογία μιλάμε.

    Καλός ο Jake Gyllenhaal, φυσικά καλός ο Ben Kingsley.

    Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι μια χαρά περιπέτεια.   

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την Audio Visual στις 20 Μαΐου, μια βδομάδα πριν την Αμερική. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ - PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top