F THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE) - FilmBoy THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE) - FilmBoy
  • Latest News

    THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE)

    Είναι δύσκολο να πεις αν αυτή η ταινία είναι κατάλληλη για κινηματογραφόφιλους ή για ψυχιάτρους. 

    Η ευθύνη (ή το φταίξιμο ανάλογα με το πώς το βλέπεις) βαραίνει τον Ολλανδό Tom Six που έκανε την παραγωγή, έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε ένα τόσο φρικιαστικά διεστραμμένο φιλμ, που κάνει το Hostel και το Saw να φαίνονται ξέγνοιαστα παιχνιδάκια. 

    Και αυτό χωρίς καν αίμα. 

    Κι όμως, το The Human Centipede (First Sequence) (...ναι, έρχεται και δεύτερο το 2011!) κέρδισε βραβεία στο Screamfest και στο Fantastic Fest, τα δυο κύρια τρομοφεστιβαλ, το trailer έχει γίνει must στα διαδίκτυα και το φιλμ συνεχίζει να προβάλλεται στις αίθουσες για 6η εβδομάδα ενώ ξεκίνησε σε 1 μόνο! 

    Δυο Αμερικανίδες (οι εντελώς πρωτάρες Ashley C.Williams και Ashlynn Yennie) βρίσκονται σε διακοπές στη Γερμανία και καταλήγουν σε ένα απομονωμένο σπίτι όταν το αυτοκίνητο τους χαλάει. 

    Όταν ο οικοδεσπότης (Dieter Laser) τους ρωτάει ‘Are You Alone?’ θα έπρεπε να τρέξουν μακριά, αντί γι’αυτό ...



    ...μπαίνουν στο σπίτι και μάλιστα πίνουν κι ένα ποτάκι – μια πολύ κακή ιδέα αφού βρίσκονται ναρκωμένες και δεμένες στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο του υπογείου. 

    Ο τύπος αποδεικνύεται ότι είναι ένας ιδιοφυής χειρούργος που ειδικεύεται στο διαχωρισμό σιαμαίων αλλά με όνειρο ζωής το ακριβώς το αντίθετο. 

    Μαζί με έναν 3ο αιχμάλωτο, έναν Γιαπωνέζο τουρίστα (Akihiro Kitamura) θέλει να ενώσει και τους 3 σε μια Ανθρώπινη Σαρανταποδαρούσα! 

    Πως; ...
    Δε θέλω να μπω σε ιατρικά χωράφια, αλλά για να καταλάβετε με τι τρόπο θα ενωθούν, σκεφτείτε ότι ο 1ος θα τρώει και ο 3ος θα πηγαίνει στη τουαλέτα (ο 2ος είναι μεσάζων)! 


    Και να το ξανασκεφτείτε όταν πείτε σε κάποιον Kiss My Ass! 

    Ο ίδιος ο σκηνοθέτης λέει ότι ‘...κάποιοι φεύγουν από την αίθουσα, κάποιοι άλλοι δε σταματούν να γελάνε και αυτοί που τρώνε κάνουν εμετό γιατί δεν περιμένουν κάτι τέτοιο.
    Η ταινία μου έχει διαφορετική επιρροή στα συναισθήματα των ανθρώπων. 


    Το τελευταίο είναι αλήθεια, αφού κάποιοι κριτικοί αρνούνται να βαθμολογήσουν καν (όπως ο διάσημος Roger Ebert που είπε ότι δεν έχει ξαναδεί ταινία που να προκαλεί τόσο άσχημα πράγματα στα θύματα της), κάποιοι άλλοι την χαρακτηρίζουν ως μια ακραία αλλά καλή ταινία τρόμου με μικρό budget, με αποτέλεσμα να έχει ένα τιμητικό 48% στο RT. 

    Ειδικής μνείας τυγχάνει ο Dieter Laser ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο Christoph Waltz του 2010! 

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 30 Απριλίου και όπως είπαμε συνεχίζει και παίζεται, ενώ έχει περάσει από σχεδόν όλα τα φεστιβάλ του είδους. 

    Τρόμου εννοώ...όχι ιατρικά. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top