F KILLERS - FilmBoy KILLERS - FilmBoy
  • Latest News

    KILLERS

    **********   6/10
    Λύστε μου μια απορία:
    Είμαι ο μόνος που, ενώ δε βρίσκω τίποτα το γοητευτικό στη Katherine Heigl ως γυναίκα και πολύ περισσότερο ως ηθοποιό, ενώ γνωρίζω εξ αρχής το είδος των ταινιών που παίζει και δεν τρελαίνομαι, βρίσκω κάτι στη 32χρονη ηθοποιό που με κάνει να βλέπω ευχάριστα όλες τις ταινίες της; 


    Μάλλον όχι, αφού οι 2 τελευταίες κομεντί The Ugly Truth και 27 Dresses (που είδα πολύ πρόσφατα) πήγαν εξαιρετικά καλά στο box office. 

    Να τολμήσω να πω ότι τρίζει η καρέκλα της Βασίλισσας της κομεντί, Sandra Bullock; 

    Από την άλλη, ο φανατικός Tweeter-ακιας Ashton Kutcher φαίνεται να επιλέγει γυναίκες σταρ ικανές να σύρουν τη ταινία στα ταμεία και τη μια φορά που δεν το έκανε (βλ. Spread) η ταινία βούλιαξε στα πηγάδια. 

    Και αν έχετε καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς θα δείτε στο Killers, να σας πω ότι σκηνοθετεί ο Αυστραλός Robert Luketic, ο δημιουργός του Legally Blonde και του The Ugly Truth, με ένα σοβαρό διάλειμμα με το 21. 

    Το στόρι είναι μια ανάλαφρη εκδοχή ...



    ...του Mr.And Mrs.Smith, όπου ο Ashton Kutcher είναι ένας Μυστικός πράκτορας εκπαιδευμένος να σκοτώνει αλλά και εθισμένος στη καλή ζωή (...κλασικά!) 

    Η Katherine Heigl είναι (...ακόμα πιο κλασικά) η αγάμητη μεγαλοκοπέλα που πάει διακοπές με τους γονείς της και γνωρίζει τον τέλειο άντρα, τον παντρεύεται και τελικά καταλαβαίνει ότι δεν είναι και τόσο τέλειος. 

    Η μάλλον είναι, αλλά έχει μυστικά. 

    Σε χρόνο dt, η κοπέλα μαθαίνει να πυροβολεί, να στουκάρει αμάξια, να σκοτώνει γυναίκες και να κρύβει ένα πιστόλι να! στο παντελόνι της, όλα αυτά για να σώσει 5-6 φορές τον κατά τα αλλά εκπαιδευμένο assassin, προκαλώντας απορία για το πως είχε επιβιώσει ως τώρα μόνος του! 

    Η Lionsgate συνήθως δεν κάνει δημοσιογραφικές προβολές μόνο για τα Saw και τις ταινίες του Tyler Perry, έτσι ήταν έκπληξη που ανακοίνωσε ότι δεν θα αφήσει τους κριτικούς να δουν πρώτοι το φιλμ. 

    Δε ξέρω αν αυτό λέει κάτι, η αλήθεια όμως είναι ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να μυρίζεται κάτι τέτοια – ειδικά στην Αμερική – και πολλές φορές η έλλειψη κριτικών έχει ανάποδα αποτελέσματα. 

    Στην Ελλάδα δεν ισχύουν αυτά.
    Τα Village θα γεμίσουν με πεταμένα ποπ κορν και nachos - ειδικά τώρα που τελείωσαν οι εξετάσεις - στις 10 Ιουνίου, μια εβδομάδα αργότερα από την Αμερική.


    Update: Μια από τις λίγες ταινίες που, ενώ μπορείς να βρεις πάρα πολλά αρνητικά καταλήγεις στο να την προτείνεις.

    Ναι, το σενάριο ξεφουσκώνει κάπου στη μέση, ναι έχει ένα  υπερβολικά cute και too good to be true ρομάντζο, μεγάλο ναι στις πάμπολλες σεναριακές τρύπες, ναι αγνοεί όλους τους δεύτερους ρόλους, ναι επιχειρεί άκομψα να σατιρίσει κλισέ του είδους...

    Θα μου πείτε τι μένει.
    Γοητεία και χημεία.


    Η Katherine Heigl είναι αυτή ακριβώς που περιγραφώ στην αρχή του ποστ.
    Λίγες ικανότητες στη κωμωδία αλλά ...γράφει.


    Η έκπληξη έρχεται από τον Ashton Kutcher που παρατάει τους υπερφίαλους ρόλους των ακαταμάχητων μαμιαδων (βλ. Spread) και γίνεται αδέξιος ερωτευμένος δολοφόνος που του πάει καλύτερα, αν και δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά ως killer.

    Η Catherine O’Hara ως η αλκοολική μητέρα της Heigl έχει κάποιο γέλιο στο τέλος της ταινίας και ο Tom Selleck όσο σοβαρό τον ξέρετε.

    Όπως η ίδια η Lionsgate ισχυρίζεται, αυτή είναι η ακριβότερη παραγωγή της αλλά είναι κρίμα που τα λεφτά δεν δόθηκαν για το σενάριο αλλά για τα ταξίδια στη Νις της Γαλλίας και τις κόκκινες Φεραρι και μόνο εκεί, αφού οι σκηνές δράσης δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο.

    Μια χαρά ταινία, με όλα τα στραβά της που άλλωστε τα συναντάμε σε όλες τις ταινίες του είδους.

    Αν την πάρετε ελαφρά τη καρδία θα ευχαριστηθείτε. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: KILLERS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top