F REVIEW: I LOVE YOU PHILLIP MORRIS - FilmBoy REVIEW: I LOVE YOU PHILLIP MORRIS - FilmBoy
  • Latest News

    REVIEW: I LOVE YOU PHILLIP MORRIS

    **********   4/10
    Η ταινία I Love You Phillip Morris δεν έχει καμία σχέση με το κάπνισμα. 


    Είναι μια υπερβολική gay φάρσα κομεντοδραματοποιημενης βιογραφίας ενός απατεωνάκου ομοφυλόφιλου, του Steven Jay Russell που είχε ως χόμπι να δραπετεύει από τις αμερικανικές φυλακές τη δεκαετία του 90. 

    Και επειδή ένα τέτοιο πράγμα δεν το πουλάς εύκολα, η παρουσία του Jim Carrey κρίθηκε επιτακτική για να κάνει τα τρελά του, κάτι που προσωπικά με θλίβει πολύ, καθώς είμαι από τους ελάχιστους που έχουν μείνει που πιστεύουν ότι ο Jim είναι καλός ηθοποιός και αξίζει περισσότερα. 

    Οκ, Jimmy, αφού το θες συνέχισε να λες Ναι Σε Ολα και να δίνεις γλωσσόφιλα στον Ewan McGregor. 

    Γιατί και άλλοι έπαιξαν τους gay (Colin Firth στο A Single Man) αλλά κατόρθωσαν να είναι αξιοπρεπείς και δεν γελοιοποιήθηκαν φωνάζοντας ‘Μη δαγκώνεις...’ όταν ο συμπρωταγωνιστής του έπαιρνε πίπα! 

    Ακριβώς.
    Τέτοια ταινία είναι το δημιούργημα των Glenn Ficarra και John Requa (σενάριο και σκηνοθεσία) που εκτός από αγκαλιτσες, τρυφερά χαδάκια και φιλιά στο στόμα μεταξύ δυο αγαπημένων μου ηθοποιών (αφήστε...μεγάλο σοκ πέρασα) έχει ...




    ...κι ένα συμπαθητικό σενάριο που δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. 

    Ο Στηβεν (Jim Carrey) είναι ένας αστυνομικός και ένας σωστός οικογενειάρχης, είναι υιοθετημένος και μόλις βρίσκει την αληθινή του μητέρα εκείνη του κλείνει τη πόρτα. 

    Μετά από μια σκληρή σύγκρουση με το αυτοκίνητο του (άψογα κινηματογραφημένη) βλέπει τη ζωή αλλιώς και αποφασίζει να φανερωθεί:
    Είναι πολύ gay!
    Ξεφωνημένη αδερφή. 


    Χωρίζει με τη γυναίκα του (Leslie Mann), πηγαίνει στο Μαϊάμι, βρίσκει έναν Λατίνο γκόμενο (Rodrigo Santoro), φοράει σορτσάκια, παίρνει σκυλάκι και ζει πλούσια κάνοντας μικροαπατες. 

    Όπως λέει και ο ίδιος, ‘Το να είσαι gay κοστίζει. 

    Όταν ο φίλος του πεθαίνει από AIDS και οι απάτες του αποκαλύπτονται, μπαίνει φυλακή και εκεί γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του (μπλιαχ!) τον Φιλιπ Μορις (o Ewan McGregor σε ξανθό). 

    Η υπόλοιπη ταινία περιλαμβάνει πάμπολλες αποδράσεις (όλες κυριλέ και από την κύρια είσοδο με ευφάνταστους τρόπους), και ακόμα περισσότερες απάτες δικηγορικές και οικονομικές. 

    Χωρίς το gay thing θα μπορούσα να σχολιάσω το νομικό  σύστημα του Τέξας που γελοιοποιείται συνεχώς, το γρήγορου ρυθμού σενάριο και άλλα τέτοια αλλά δυστυχώς δε μπορώ. 

    Ακόμα και η ερμηνεία του Jim Carrey είναι χάλια.
    Μοιάζει να παλεύει με την έμφυτη γκριμάτσα που πάει να βγει αλλά τη συγκρατεί...παίζει δράμα και σχεδόν γελάει. 


    Πέρυσι στο Sundance και τις Κάννες (ναι, ο Jim Carrey στις Κάννες!) έκανε καλή εντύπωση αλλά δε με παραξενεύει ...(κακίαα!) 

    Από τότε υπάρχουν προβλήματα στη διανομή με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες που, ενώ είχε προγραμματιστεί (για άλλη μια φορά) για τον Ιούλιο ήρθε ένα δικαστήριο να απαγορεύσει τη προβολή της ταινίας γιατί ο διανομέας της Αμερικής Consolidated Pictures Group δεν έχει πληρώσει ακόμα ούτε δολάριο στην εταιρεία παραγωγής Europa Corp.  

    Είναι πιθανό να μην τη δούνε εκεί κάτω καθόλου, τη στιγμή που στην Ευρώπη παίζεται παντού. 

    Στην Ελλάδα από τη Filmopolis στις 8 Ιουλίου 2010. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: REVIEW: I LOVE YOU PHILLIP MORRIS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top