F ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΟΣ - THE SORCERER'S APPRENTICE - FilmBoy ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΟΣ - THE SORCERER'S APPRENTICE - FilmBoy
  • Latest News

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΟΣ - THE SORCERER'S APPRENTICE

    Ξεκινώντας από τα θετικά, το The Sorcerer’s Apprentice είναι η 7η συνεργασία του Nicholas Cage με τον Jerry Bruckheimer των οποίων τα ονόματα από μόνα τους αποτελούν λόγο για να απογειώσουν ταμειακά οποιαδήποτε ταινία. 

    Εκτός αυτού, προωθήθηκε ως διασκεδαστική ταινία με στοιχεία από το αγαπημένο στους Αμερικανούς, ‘Μαγικό Βασίλειο’ (ο,τιδηποτε έχει σχέση με μαγεία και Disney), έτσι έχει πολλές πιθανότητες να τραβήξει οικογένειες με τα παιδιά τους στις αίθουσες. 

    Αρκεί; 

    Δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς τις κακές κριτικές και διαβάσει τα ψιλά γράμματα στους συντελεστές του φιλμ.
    Και εξηγούμαι. 


    Στα credit σεναρίου θα βρείτε 5 διαφορετικούς ανθρώπους που κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τσάκισαν το σενάριο με αλλαγές που, ένας ...Sorcerer μόνο μπορεί να ξέρει πόσες από αυτές ήρθαν από τις εταιρείες (οι 2 συμφερόντων Bruckheimer, 1 η Disney και άλλες 2). 

    Οι ψίθυροι λένε ...



    ...πολλές. 

    Η πλάκα είναι ότι σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, ο Nicholas Cage εμφανίζεται να μην έχει ουσιαστικά λόγια στο ρόλο παρά ατάκες και να περιφέρεται απλά, ντυμένος με παλιόρουχα, μακρύ μαλλί και make-up. 

    Δε ξέρω, μπορεί να φταίει ότι όλο το Hollywood αναπνέει στους ρυθμούς του Inception και ο,τιδηποτε άλλο ‘μαγικό’ να φαίνεται αμελητέο, αλλά η ταινία θάβεται από τους πάντες (...αν και όχι περισσότερο από το The Last Airbender). 

    Το Sorcerer’s Apprentice είναι βασισμένο σε μια υποιστορια του θρυλικού Fantasia της Disney, το animation που εν έτη 1940 έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο κινηματογράφο με τον Mickey Mouse, αλλά φυσικά εδώ έχει ‘ενηλικιωθεί’ εμφανώς για να τραβήξει μεγαλύτερο κοινό. 

    Και τα δυο όμως βασίστηκαν σε ένα ποίημα του 1797 ενός Γερμανού συγγραφέα! 

    Ένας Υπέρ-Μάγος εκπαιδεύει έναν καθημερινό νεαρό (Jay Baruchel, ο νεαρός από το She’s Out Of My League) για να προστατεύσει τη πόλη της Νέας Υόρκης από τον κακό Horvach (Alfred Molina).  

    Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής καταδίωξης με αυτοκίνητα στο κέντρο της Νέας Υόρκης με εκατοντάδες κόσμο στο πλάι να παρακολουθεί, μια Ferrari ξέφυγε από τη πορεία της και μπήκε στη τζαμαρία μιας πιτσαρίας, σκηνή που φυσικά, τραβήχτηκε από εκατοντάδες κινητά και κάμερες και είδαμε τότε θυμάμαι, από διάφορες οπτικές γωνίες! 

    Ακόμα πιστεύω ότι ήταν στημένο, αν και δε καταλαβαίνω το ρίσκο. 

    Σκηνοθετεί ο Jon Turteltaub (National Treasure I και II) ενώ κάπου στους καπνούς και τα ξόρκια θα πάρει το μάτι σας και τη Monica Bellucci. 

    Πρεμιέρα στην Αμερική και την Ελλάδα αυτή τη Πέμπτη, 15 Ιουλίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΟΣ - THE SORCERER'S APPRENTICE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top