F Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ - CLOSING THE RING - FilmBoy Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ - CLOSING THE RING - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ - CLOSING THE RING

    **********   6/10

    Όσοι βαρέθηκαν στο Αγάπη Στα Άκρα (The Edge Of Love) πριν κάποιους μήνες (μαζί τους κι εγώ), ας δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο είδος του αισθηματικού δράματος πολέμου, με τη ματιά του βραβευμένου με Όσκαρ για το Gandhi 25 χρόνια πριν, Richard Attenborough.

    Στην πρώτη του δουλειά μετά από 10 χρόνια, έχει να δουλέψει πάνω σε ένα δυνατό, αλλά και γεμάτο παγίδες, σενάριο του Peter Woodward, που δυστυχώς φαίνεται να μην καταφέρνει να τις αποφύγει, τουλάχιστον όπως λένε οι σοβαρές κριτικές.

    Στην Αμερική του ‘40 τρεις φίλοι είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα την Εθελ (μια πολύ hot Mischa Barton). Μόνο ένας όμως την κερδίζει, ο Τεντυ (Stephen Amell) και οι άλλοι δυο υπομένουν στωικά. 
    Όταν ο πόλεμος ξεκινάει, και οι 3 φίλοι φεύγουν για το μέτωπο, ο Τεντυ βάζει τους άλλους δυο να του υποσχεθούν ότι θα φροντίσουν την Εθελ σε περίπτωση που δεν επιστρέψει ζωντανός. Εκείνη του δίνει και ένα δαχτυλίδι ως ένδειξη αιώνιας αγάπης.

    Όλα αυτά όμως είναι flashback, καθώς η ταινία εξελίσσεται στο τώρα, με την Εθελ γιαγιά πια (Shirley MacLaine) να μένει απαθής σε κάθε συναίσθημα και να πίνει συνεχώς, όπως την κατηγορεί η εγγονή της (Neve Campbell). Όταν το χαμένο δαχτυλίδι βρίσκεται στη μακρινή Ιρλανδία, ανοίγουν τα σεντούκια με τα κρυμμένα μυστικά και τα σβησμένα(;) πάθη.

    Φανερά στοχευόμενο για λίγο μεγαλύτερης ηλικίας κοινό, στη Βρετανία προβλήθηκε τα Χριστούγεννα του 2007 (!) αλλά φέτος στην Αμερική ,και από 7 Μαΐου στην Ελλάδα.

    Update: Επιμενω πως το θεμα και η ιδεα του δαχτυλιδιου ειναι πολυ καλη και αβανταδορικη. Αστοχη ομως αποδεικνυεται η συνδεση με τον ΙΡΑ και τον βομβιστη, ειδικα οταν αυτος παιζει ρολο-κλειδι στη τελικη σκηνη. Γενικα μου φανηκε πως φλυαρησαμε πολυ περισσοτερο απο οτι επρεπε, αν και η ταινια, τελικα, δε κουραζει. 

    Παλι η Neve Campbell ηταν εκτος κλιματος, αν και τη συμπαθω. Δε μπορω να βρω τι ταινια της ταιριαζει. (Ισως  μονο το ...Scream).
    Φυσικα και εκανα rewind στη ...σκηνη της Misha Barton! Ακου ερωτηση! 


    Συμπερασματικα, καλη ταινια αλλα συμφωνω με το Variety οτι ο Richard Attenborough παγιδευτηκε στο περιπλοκο σεναριο. Θα περιμενε κανεις περισσοτερα πραγματα απο τον συγκεκριμενο σκηνοθετη. 


    Αν και καθυστέρησα λιγάκι, δείτε το trailer.  










    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ - CLOSING THE RING Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top