F 50 ΝΕΚΡΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ - FIFTY DEAD MEN WALKING - FilmBoy 50 ΝΕΚΡΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ - FIFTY DEAD MEN WALKING - FilmBoy
  • Latest News

    50 ΝΕΚΡΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ - FIFTY DEAD MEN WALKING


    **********   5/10

    Άλλη μια αληθινή ιστορία από τον σκληρό πόλεμο του ΙΡΑ γίνεται ταινία, αυτή τη φορά μέσα από τα μάτια ενός προδότη του.

    Ο Martin McGartland στρατολογήθηκε στη δεκαετία του 80 από τον Ιρλανδικό Επαναστατικό Στρατό, με κρυφό σκοπό όμως να δίνει πληροφορίες στις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες. Όταν έγινε αντιληπτός δεν καλοπέρασε, παρ’ολ’αυτά έμεινε ζωντανός, και τελικά δραπέτευσε βουτώντας από ένα παράθυρο στο κτίριο όπου τον κρατούσαν. Τραυματισμένος, κατάφερε να ξεφύγει και να αναρρώσει, και φυγαδεύτηκε στην Αγγλία.

    Όχι μόνο ζει ακόμα και σήμερα, αλλά έγραψε και δυο βιβλία για τη δράση του, το ένα εκ των οποίων λέγεται 50 Νεκροί  Λιγότεροι, γιατί τόσοι, λένε, είναι οι άνθρωποι που έσωσε.(Σας ακούγεται κι εσάς λίγο υπερφίαλο;)

    Αυτό το βιβλίο πήρε η Kari Skogland (η οποία το 2001 ήταν μέσα στους 10 Directors to watch από το έγκυρο The Hollywood Reporter)  και με δικό της διασκευασμένο σενάριο, σκηνοθέτησε το ομώνυμο φιλμ, με τις ευλογίες του ίδιου του McGartland.

    Στον ρόλο του είναι ο Jim Sturgess (ίσως τον θυμάστε από το πρόσφατο Crossing Over) και μαζί του ο μεγάλος Ben Kingsley ο οποίος και είναι ο σημαντικότερος λόγος  για να δω τη ταινία. Ένας μικρότερος είναι ότι θα τον δω με μαλλιά!
    Παίζουν ακόμη ο Kevin Zegens, η Natalie Press και η Rose McGowan

    Στη Βρετανική κοινωνία των κριτικών (μιας και εκεί προβλήθηκε) έχουν να λένε τα καλύτερα για την ερμηνεία του Sturgess και τα χειρότερα για τη ταινία. ‘Ακόμα και ο Kingsley, λένε, δείχνει να παρασύρεται από τη μετριότητα της ταινίας, βγάζοντας ‘κωμικά’(!!)στοιχεία, σε μια άκρως σοβαρή ταινία.’

    Στην Αμερική δε βρήκε διανομή και προβλήθηκε μόνο σε λίγα  φεστιβάλ, όπως στο Seattle και το Toronto.
    Στην Ελλάδα το φέρνει η Odeon από τη Πέμπτη 11 Ιουνίου (και όχι τότε που λέει το ποστερ, το οποίο είναι το μόνο που βρήκα σε ικανοποιητική ανάλυση).

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 50 ΝΕΚΡΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ - FIFTY DEAD MEN WALKING Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top