F ΟΙ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (ΕΤΟΣ ΕΝΑ )- YEAR ONE - FilmBoy ΟΙ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (ΕΤΟΣ ΕΝΑ )- YEAR ONE - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (ΕΤΟΣ ΕΝΑ )- YEAR ONE


    **********   4/10

    Μια πρωτόγονη κωμωδία που ‘ακούστηκε’ αρκετά από τις αρχές του έτους λόγω της μεγάλης προώθησης, έκανε πρεμιέρα στις Αμερικανικές αίθουσες πριν δυο εβδομάδες.

    Οι μεγάλες προσδοκίες που είχε η Sony/Columbia από αυτή τη παραγωγή οδήγησε την εταιρεία διανομής σε λάθη, επιλέγοντας να κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα με την Πρόταση της Sandra Bullock και μια εβδομάδα μετά το Hangover (για το οποίο το word of mouth όλοι ήξεραν ότι θα λειτουργήσει θετικά), και αγνοώντας τις κακές κριτικές που σουλατσάριζαν όλο το Μάιο στα δίκτυα.

    Λογικό αποτέλεσμα αυτών ήταν το Year One να ανοίξει 4ο με 19 εκατ. δολάρια, πολύ πίσω από τη πρεμιέρα της πρωτης και αρκετά πίσω από τη 2η εβδομάδα του δευτερου.

    Που στηρίχτηκαν; Σε έναν από τους λίγους ανθρώπους που γράφει ακόμα πρωτότυπα σενάρια στο Χολλυγουντ και που με ένα τέτοιο ξάφνιασε θετικά πριν 10 χρόνια.

    Ο Harold Ramis, πνευματικός πατέρας των Analyze This και Analyze That που έσπασαν ταμεία πριν αρκετα χρονια, βρίσκεται στη σκηνοθεσία και το σενάριο μαζί με τον Gene Stupnitsky.

    Άλλο De Niro όμως και άλλο Jack Black, που ίσως δεν είναι κακός κωμικός αλλά μοιάζει να ψάχνει ακόμα το μεγάλο χιτ χωρίς επιτυχία. Μαζί του ο 23χρονος Καναδός Michael Cera (άλλος ένας ρουκι από το The Office), ο Oliver Platt (Frost/Nixon), ο David Cross και ο Hank Azaria.

    Δυο πρωτόγονοι ηλίθιοι αποφασίζουν να αποστατήσουν από την ομάδα τους και βγαίνουν μόνοι στον άγριο κόσμο, πασχίζοντας να αποδείξουν ότι η βλακεία είναι αήττητη. Το καταφέρνουν μια χαρά.

    Προσωπικά περίμενα την ταινία με ανυπομονησία γιατί είχα ακούσει πολλά (όχι καλά... πολλά) και γιατί το trailer δείχνει ενδιαφέρον.
    Τώρα, απλά θα την περιμένω αδιάφορα μέχρι τις 29 Οκτωβριου οπότε κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, με τον τίτλο Έτος Ένα που παραπέμπει σε οδηγό Φόρμουλα 1! 

    Update: Τελικα ξεχαστε το. 
    Το Videorama μολις προχθες 14 Οκτωβριου, το εβγαλε σε DVD με τιτλο Οι Γκαφατζηδες Των Σπηλαιων
    Καλυτερα, θα το εκτιμησετε περισσοτερο απο τη ζεστασια του σαλονιου σας. 




    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (ΕΤΟΣ ΕΝΑ )- YEAR ONE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top