F ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ - FUNNY PEOPLE - FilmBoy ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ - FUNNY PEOPLE - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ - FUNNY PEOPLE


    **********   5/10

    100 Παρουσιάσεις ταινιών συμπληρώνει σήμερα το KostasBlog, κάτι που για τους παλαιότερους στη πιάτσα μπορεί να μη λέει τίποτα, για έναν ερασιτέχνη όμως σαν εμένα είναι ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στη πλάτη. 

    Προσωπικά, λατρεύω την stand-up comedy από τότε που τη γνώρισα στη Νέα Υόρκη.

    Πολύ χάρηκα όταν πρωτοάκουσα ότι μια νέα ταινία  ασχολείται με μια εσωτερική ματιά στο κόσμο των κωμικών, το πως γεννιούνται νέα αστεία, το πως οι ίδιοι τεστάρουν τους εαυτούς τους, για τις ευαισθησίες αλλά και τις αντιζηλίες τους.

    Παραξενεύτηκα όμως λίγο όταν είδα στο trailer να αναφέρεται ως μόλις η 3η ταινία του πολυπράγμονα παραγωγού και σεναριογράφου Judd Apatow (και έναν από τους πιο προσοδοφόρους άντρες του Χόλλυγουντ τη περυσινή χρονιά) που σκηνοθετεί, και που το όνομα του βρίσκεται πίσω από δεκάδες φιλμς, συνήθως κωμωδίες, και συχνά ως παραγωγός (Year One, Superbad κ.α.) 

    Ο Τζωρτζ (Adam Sandler) είναι διάσημος κωμικός αλλά κλειστός σαν άνθρωπος και αλαζόνας, μέχρι που μαθαίνει από το γιατρό του ότι του μένουν λιγότερο από ένα χρόνο ζωής κάτι που αλλάζει τις προτεραιότητες του.

    Παίρνει υπό τη προστασία του έναν νέο ανερχόμενο κωμικό (Seth Rogen, ‘παιδί’ του Judd Apatow) ο οποίος δουλεύει σε ένα deli και ανοίγει τις εμφανίσεις του σταρ. 

    Μια ζεστή σχέση φιλίας γεννιέται μεταξύ τους, ανάμεσα σε ατάκες, παραστάσεις και backstages από το κόσμο των stand-up comedian.  

    Αυτά για περίπου 85 λεπτά καθώς μετά η ταινία (και για καμιά ώρα ακόμα, αφού έχει συνολική διάρκεια 136 λεπτά!) παίρνει μια θεματική στροφή.  

    Ο Τζωρτζ μαθαίνει ότι περιέργως νίκησε την αρρώστια του, και αφού το γιορτάζει με φίλους (πραγματικούς κωμικούς που παίζουν τον εαυτό τους, αλλά και τον Eminem!), βρίσκει την πρώτη του αγάπη (Leslie Mann, σύζυγος του Apatow), μια πρώην στάρλετ και τώρα παντρεμένη μ’ενα τρελαμένο Αυστραλό (Eric Bana) και μητέρα δυο παιδιών (τα πραγματικά τους παιδιά). 

    Με την αποθάρρυνση του φίλου του, αποφασίζει να τη ξαναδιεκδικησει και μας προσφέρουν ξεκαρδιστικές σκηνές.
    Ο Adam Sandler με τον Judd Apatow υπήρξαν συγκάτοικοι στο κολέγιο και κάνανε φάρσες, τις οποίες ο δεύτερος μαγνητοσκοπούσε. 

    Με αυτά τα πραγματικά βίντεο ξεκινάει και η ταινία, καθώς και με επίσης πραγματικά βιντεακια από το παρελθόν του Sandler ως άγνωστου τότε κωμικού.  

    Οι κριτικές είναι οι περισσότερες καλές, με ειδική μνεία στον Adam Sandler, ο οποίος παίζει σχεδόν τον εαυτό του αλλά για πρώτη ίσως φορά πολύ πιο σοβαρός από ότι είχαμε συνηθίσει.

    Ο ίδιος ο παραγωγός είχε δηλώσει για τη ταινία:
    Προσπαθώ να κάνω τη πιο σοβαρή ταινία της καριέρας μου, και εύχομαι να πέσει πολύ γέλιο! 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 31 Ιουλίου (με 22 εκατομύρια εισπράξεις) και μέχρι σήμερα έχει βγάλει 47 εκατομύρια δολάρια.
    Στην Ελλάδα θα το δούμε την 1η του Οκτώβρη, από την UIP.  

    Ως τότε, δείτε το ...μεγάλης διάρκειας trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ - FUNNY PEOPLE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top