F ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ - WHITEOUT - FilmBoy ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ - WHITEOUT - FilmBoy
  • Latest News

    ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ - WHITEOUT

    **********   4/10
    Για όσους δε συγκρατούν ονόματα σκηνοθετών και για όσους δε διαβάζουν παραλειπόμενα, να θυμίσω ότι ο Dominic Sena έχει να κάνει ταινία 8 χρόνια, από το Swordfish με τον John Travolta και τη Halle Berry, στην οποία και έδωσε 5οο χιλ. δολάρια παραπάνω για να δείξει το στήθος της.  

    Γνωρίζοντας αυτά, δε προκαλεί έκπληξη το ότι η νέα του ταινία Whiteout πάτωσε, ούτε ότι στην εναρκτήρια σκηνή βλέπουμε τη Kate Beckinsale να κάνει ντουζ...επί 3 λεπτά (!) κι ας το έκανε και τσάμπα.
    (Πριν τρέξετε να τη κατεβάσετε, να σας πω ότι δε βλέπουμε και τίποτα, μόνο το θολό τζάμι...αλλά αν επιμένετε δείτε εδώ.) 

    Προσωπική απορία είναι γιατί η Kate Beckinsale ασχολείται με την Ανταρκτική και τα χιόνια αντί να απολύσει τον ατζέντη της, που τη πάει από μετριότητα σε μετριότητα. 

    Και όσοι έχετε αμφιβολίες για το αν όντως αξίζει καλύτερους ρόλους, δείτε σε λίγες μέρες το Και Μόνο Την Αλήθεια που έρχεται στην Ελλάδα κατακαθυστερημενο, και την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ της ερμηνεία.  
    Το Whiteout είναι βασισμένο σε αυτοτελή κόμικ και δεν είναι θρίλερ, όπως πλασαρίστηκε από τη Warner εντελώς άστοχα.

    Μοιάζει περισσότερο με suspens thriller και, όπως εύστοχα διάβασα κάπου, ‘ξεκινάει σαν ένα ‘Ποιος είναι ο ενοχος’ φιλμ και καταλήγει γρήγορα σε ‘Και τι με νοιάζει’ φιλμ'. 

    Η Kate Beckinsale είναι σερίφης ‘στο πιο κρύο και απομονωμένο σημείο της Γης’ όπως μας πληροφορεί και το trailer και έχει 3 μέρες να εξιχνιάσει ένα φόνο πριν πλακώσει το 6μηνο νύχτας και δε βλέπει κανείς κανέναν.

    Μαζί της είναι ο πιλότος της (Columbus Short) και ο γιατρός (Tom Skeritt).

    Όταν η έρευνα οδηγεί σε ένα θαμμένο στο χιόνι αεροπλάνο με μυστηριώδες φορτίο εμπλέκονται τα Ηνωμένα Έθνη που στέλνουν εκεί έναν πράκτορα (Gabriel Macht) να βοηθήσει τη Kate στην έρευνα.

    Κάποιοι όμως είναι αποφασισμένοι να φυλάξουν καλά το μυστικό που κρύβεται εκεί για 60 χρόνια. 

    Το γεγονός ότι χρειάστηκαν 4 άνθρωποι για να γράψουν το σενάριο ...δεν το σχολιάζω.

    Όπως θα δείτε και στο trailer έχει πέσει πολύ φίλτρο στη κινηματογράφηση αλλά είναι και πολύ εντυπωσιακό το ότι τα περισσότερα πλάνα δεν είναι από studio όπως θα νομίζαμε αλλά σε παγωμένες τοποθεσίες στο Βόρειο Καναδά.  

    Όπως είπα, η ταινία πήρε κακές κριτικές από τη συντριπτική πλειοψηφία των εντύπων αλλά ως KostasBlog θυμίζω πως αυτό ποτέ δεν έχει επιρροή στη διάθεση μου να τη δω. 


    Είναι απλά πληροφορίες και ίσως μια ένδειξη για του τι να περιμένουμε.

    Update: Κι ομως, ειναι ακριβως οπως τα λενε οι κριτικοι.
    Ανουσιο, μονοτονο, κουραστικο.
    Αν ημουν ο ατζεντης της Kate Beckinsale θα ειχα ...αυτοπυροβοληθει!

    Η ταινία άνοιξε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αμερική και από εισιτήρια έκανε μόνο 4 εκατ. δολάρια.
    Στην Ελλάδα θα τη δούμε από τη Village Roadshow στις 22 Οκτωβρίου. 

    Φορέστε κάνα πουλόβερ, ανάψτε το τζάκι και μετά δείτε το trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ - WHITEOUT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top